Završena kratka sezona za košarkašice Broda na Savi

U ovoj sezoni Druge lige - sjeveroistok košarkašice Broda na Savi imale su svega osam utakmica što je premalo.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 06.04.2020


 Radi se o ligi u kojoj nastupaju tzv. seniorke kojih po godinama u klubu nemaju s obzirom da ekipu čine juniorke i pretežno kadetkinje. Ovo je bila prva sezona u drugoligaškoj konkurenciji nakon tri pune sezone provedene u Prvoj ligi. Bez obzira na plasman negativno je to što je u skupini sjeveroistok ove sezone bilo samo pet klubova tako da je bilo malo utakmica. Da su prošle dalje u Ligu za prvaka imale bi još utakmica koje na kraju ne bi odigrale zbog situacije s koronavirusom.

Na kraju su košarkašice Broda na Savi u Drugoj ligi sjeveroistok osvojile 3. mjesto s 5 pobjeda i 3 poraza. Po 2 puta u sezoni svladale su Podravac iz Virja i gradskog suparnika Brod, dok su jednom bile bolje od Koprivnice od koje su izgubile na gostovanju. Po 2 puta poražene su od vodeće Murse iz Osijeka koja je neočekivano izgubila u Koprivnici i na taj način Brođanke izbacila iz Lige za prvaka.

Prema tome za Brod na Savi oko plasmana u Ligu za prvaka ključne su bile dvije utakmice protiv Koprivnice. U prvoj su na domaćem terenu slavile s malom razlikom, dok su u uzvratu poražene s većom razlikom. Na taj način kad su ekipe izjednačene po broju pobjeda i poraza, a to je bio u slučaj između Brođanki i Koprivničanki odlučuje međusobni omjer koji je bio na strani sastava iz Podravine.

Košarkašicama Broda na Savi u ovoj sezoni ostalo je još juniorsko finale u Slavoniji i Baranje i utakmice protiv osječke Murse koje bi se trebale odigrati kad se smiri situacija s epidemijom. Ukoliko ova situacija potraje lako se može dogoditi da HKS proglasi kraj ove sezone.

Zadnje vijesti

Tri od četiri osobe razmišljaju o prekvalifikaciji, uglavnom u smjeru informacijskih tehnologija

Turistički rezultati sve bolji, gostima nudimo autentičan doživljaj

Jelić u vožnji gradom ugostio ministra Marića

VIJESTI

Istraživanje portala Moj posao

Tri od četiri osobe razmišljaju o prekvalifikaciji, uglavnom u smjeru informacijskih tehnologija

FOTO GALERIJA

Ana Lujić putnik na Europsko prvenstvo

Otkrivene brončane ploče s imenima Ane Titlić i Kornelije Kvesić

Više od 200 sportaša iz 14 klubova na međunarodnoj regati KKK Marsonia

Mazatori odlični organizatori Prvenstva Hrvatske u supersprint duatlonu, Dejan Radanac i Ines Jozić najbolji među Brođanima

"Pred noć u Slavonskom Brodu pod "palicom" Jozefine Birindžić