Završena kratka sezona za košarkašice Broda na Savi

U ovoj sezoni Druge lige - sjeveroistok košarkašice Broda na Savi imale su svega osam utakmica što je premalo.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 06.04.2020
 Radi se o ligi u kojoj nastupaju tzv. seniorke kojih po godinama u klubu nemaju s obzirom da ekipu čine juniorke i pretežno kadetkinje. Ovo je bila prva sezona u drugoligaškoj konkurenciji nakon tri pune sezone provedene u Prvoj ligi. Bez obzira na plasman negativno je to što je u skupini sjeveroistok ove sezone bilo samo pet klubova tako da je bilo malo utakmica. Da su prošle dalje u Ligu za prvaka imale bi još utakmica koje na kraju ne bi odigrale zbog situacije s koronavirusom.

Na kraju su košarkašice Broda na Savi u Drugoj ligi sjeveroistok osvojile 3. mjesto s 5 pobjeda i 3 poraza. Po 2 puta u sezoni svladale su Podravac iz Virja i gradskog suparnika Brod, dok su jednom bile bolje od Koprivnice od koje su izgubile na gostovanju. Po 2 puta poražene su od vodeće Murse iz Osijeka koja je neočekivano izgubila u Koprivnici i na taj način Brođanke izbacila iz Lige za prvaka.

Prema tome za Brod na Savi oko plasmana u Ligu za prvaka ključne su bile dvije utakmice protiv Koprivnice. U prvoj su na domaćem terenu slavile s malom razlikom, dok su u uzvratu poražene s većom razlikom. Na taj način kad su ekipe izjednačene po broju pobjeda i poraza, a to je bio u slučaj između Brođanki i Koprivničanki odlučuje međusobni omjer koji je bio na strani sastava iz Podravine.

Košarkašicama Broda na Savi u ovoj sezoni ostalo je još juniorsko finale u Slavoniji i Baranje i utakmice protiv osječke Murse koje bi se trebale odigrati kad se smiri situacija s epidemijom. Ukoliko ova situacija potraje lako se može dogoditi da HKS proglasi kraj ove sezone.

Zadnje vijesti

Gardun iz Garčina nakon 13 godina ponovo u Prvoj Županijskoj ligi

Zbog godišnjih, vrućine i epidemije gužvi na Korzu ovog ljeta nema

Otvoren natječaj Nadbiskupijske zaklade “Dr. Nikola Dogan”

FOTO GALERIJA

Zadnji dan manifestacije Dani Slavonca u Brodskom Stupniku za sve ljubitelje nogometa

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Gradsko kupalište na Savi i ove godine mnogima rješenje za potrebno osvježenje od ljetnih vrućina

Kadeti Oriolika drugi, a juniori treći na Prvenstvu Hrvatske