Završena energetska obnova zdravstvenog objekta u Okučanima

U ponedjeljak, 24. svibnja 2021. u Okučanima je održana Završna konferencija projekta energetske obnove Zdravstvenog objekta u Okučanima Doma zdravlja "Dr. Andrija Štampar" iz Nove Gradiške.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.05.2021
Završena energetska obnova zdravstvenog objekta u Okučanima


 Projekt,  ukupno vrijedan 1.335.330,54 kn čiji je nositelj bila Brodsko-posavska županija,  je odobren u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga "Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora", a u iznosu od 778.819 kn je sufinanciran iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija putem Europskog fonda za regionalni razvoj. Posrednička tijela na Projektu bili su ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja RH te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Cilj projekta bilo je smanjenje potrošnje energije u zgradi javnog sektora u kojoj se obavlja zdravstvena djelatnost pametnim upravljanjem i korištenja obnovljivih izvora energije. Energetskom obnovom zgrade Zdravstvenog objekta u Okučanima povećana je toplinska zaštita vanjskog zida i toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, zamijenjena je vanjska stolarija i unutarnja rasvjeta energetski učinkovitijom.

Radovima na energetskoj obnovi postignuta je ušteda toplinske energije od 65,07% te smanjenje godišnje emisije CO2 za 62,64 t/god. Zgrada je iz energetskog razreda G prešla u energetski razred C.

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni