Završena energetska obnova zdravstvenog objekta u Okučanima

U ponedjeljak, 24. svibnja 2021. u Okučanima je održana Završna konferencija projekta energetske obnove Zdravstvenog objekta u Okučanima Doma zdravlja "Dr. Andrija Štampar" iz Nove Gradiške.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.05.2021
Završena energetska obnova zdravstvenog objekta u Okučanima


 Projekt,  ukupno vrijedan 1.335.330,54 kn čiji je nositelj bila Brodsko-posavska županija,  je odobren u sklopu poziva na dostavu projektnih prijedloga "Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora", a u iznosu od 778.819 kn je sufinanciran iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija putem Europskog fonda za regionalni razvoj. Posrednička tijela na Projektu bili su ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja RH te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Cilj projekta bilo je smanjenje potrošnje energije u zgradi javnog sektora u kojoj se obavlja zdravstvena djelatnost pametnim upravljanjem i korištenja obnovljivih izvora energije. Energetskom obnovom zgrade Zdravstvenog objekta u Okučanima povećana je toplinska zaštita vanjskog zida i toplinska zaštita stropa prema negrijanom prostoru, zamijenjena je vanjska stolarija i unutarnja rasvjeta energetski učinkovitijom.

Radovima na energetskoj obnovi postignuta je ušteda toplinske energije od 65,07% te smanjenje godišnje emisije CO2 za 62,64 t/god. Zgrada je iz energetskog razreda G prešla u energetski razred C.

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara