Završena energetska obnova u još četiri škole s područja županije

Župan Marušić sa suradnicima obišao škole u Okučanima, Starom Petrovom Selu, Bebrini i Velikoj Kopanici

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.04.2019
Završena energetska obnova u još četiri škole s područja županije


 Župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić zajedno sa zamjenikom Damirom Mirkovićem i pročelnicom za obrazovanje, šport i kulturu Anicom Vukašinović obišao je danas 4 škole na kojima su završeni radovi energetske obnove. Obilazak je započeo u Okučanima  gdje su u pratnji općinskog načelnika Ace Vidakovića i ravnateljice Ivane Mijatović obišli prostore škole na kojoj je izrađena toplinska izolacija vanjske ovojnice (zid, strop-krov, stolarija) ugrađeni termostatski ventili, a dosadašnje energent -lož ulje, zamjenjen zemnim plinom. Vrijednost radova koje je izvodila tvrtka "Vukojević gradnja"  je 3.682.939,11 kn, a očekuje se ušteda energije od čak 81,4%.

Predstavnici Županije u pratnji općinskog načelnika Nikole Denisa i ravnateljice Zrinke Dejanović potom su obišli osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića u Starom Petrovom Selu gdje je također rađena toplinska izolacija vanjske ovojnice (zid, strop-krov,stolarija)  te ugrađeni termostatski ventili. Radove na ovoj školi izvodila je slavonskobrodska tvrtka "Dinamix" dok je nadzor vršila tvrtka "MIG" također iz Slavonskog Broda. Vrijednost ulaganja je 2.587.998,59 kn, a očekuje se ušteda energije od 57,76%.

Obilazak je nastavljen u Osnovnoj školi „A.M.Reljković" u Bebrini gdje su predstavnike Županije dočekali općinski načelnik Ivan Brzić i ravnateljica Marija Rosandić. Energetska obnova ove škole obuhvaćala je izradu toplinske izolacije vanjske ovojnice, (zid,strop- krov, stolarija),ugradnju termostatskih ventila te ugradnju solarnih kolektora za pripremu tople vode. Nakon radova vrijednih 2.110.924,52 kn koje je također izvodila tvrtka "Vukojević gradnja", a nadzirala tvrtka "Nekretnine Šprajc" iz Slavonskog Broda očekuje se ušteda energije od 68,42%.

Obilazak je završen obilaskom gotovih radova energetske obnove na Osnovnoj školi Ivana Filipovića u Velikoj Kopanici. Županu Marušiću i  njegovim suradnicima u obilasku su se pridružili načelnik općine Ivan Meteš i ravnatelj škole Željko Flidr. Na ovoj školi, u sklopu energetske obnove, izrađena je toplinska izolacija vanjske ovojnice (zid-strop-krov,stolarija) te  ugrađeni termostatski ventili. Očekivana ušteda energije nakon radova vrijednih 3.282.094,68 kn je 71%. Radove je izvodila tvrtka Stolarija Grant iz Županje dok je nadzor vršila slavonskobrodska tvrtka „Ingri".

Zadnje vijesti

Grad Slavonski Brod osigurao sredstva za radne bilježnice svim učenicima

Memorijalni rukometni turnir osvojili gosti iz Vojvodine

Vanesa Tot četvrta u polufinalu na Europskim igrama u Minsku

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

U katedrali sv. Terezije Avilske zaređena dva nova svećenika Požeške biskupije

"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine

Turnir u pogađanju trica u sjećanje na Dražena Petrovića