Završena energetska obnova u još četiri škole s područja županije

Župan Marušić sa suradnicima obišao škole u Okučanima, Starom Petrovom Selu, Bebrini i Velikoj Kopanici

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.04.2019
Završena energetska obnova u još četiri škole s područja županije


 Župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić zajedno sa zamjenikom Damirom Mirkovićem i pročelnicom za obrazovanje, šport i kulturu Anicom Vukašinović obišao je danas 4 škole na kojima su završeni radovi energetske obnove. Obilazak je započeo u Okučanima  gdje su u pratnji općinskog načelnika Ace Vidakovića i ravnateljice Ivane Mijatović obišli prostore škole na kojoj je izrađena toplinska izolacija vanjske ovojnice (zid, strop-krov, stolarija) ugrađeni termostatski ventili, a dosadašnje energent -lož ulje, zamjenjen zemnim plinom. Vrijednost radova koje je izvodila tvrtka "Vukojević gradnja"  je 3.682.939,11 kn, a očekuje se ušteda energije od čak 81,4%.

Predstavnici Županije u pratnji općinskog načelnika Nikole Denisa i ravnateljice Zrinke Dejanović potom su obišli osnovnu školu Ivana Gorana Kovačića u Starom Petrovom Selu gdje je također rađena toplinska izolacija vanjske ovojnice (zid, strop-krov,stolarija)  te ugrađeni termostatski ventili. Radove na ovoj školi izvodila je slavonskobrodska tvrtka "Dinamix" dok je nadzor vršila tvrtka "MIG" također iz Slavonskog Broda. Vrijednost ulaganja je 2.587.998,59 kn, a očekuje se ušteda energije od 57,76%.

Obilazak je nastavljen u Osnovnoj školi „A.M.Reljković" u Bebrini gdje su predstavnike Županije dočekali općinski načelnik Ivan Brzić i ravnateljica Marija Rosandić. Energetska obnova ove škole obuhvaćala je izradu toplinske izolacije vanjske ovojnice, (zid,strop- krov, stolarija),ugradnju termostatskih ventila te ugradnju solarnih kolektora za pripremu tople vode. Nakon radova vrijednih 2.110.924,52 kn koje je također izvodila tvrtka "Vukojević gradnja", a nadzirala tvrtka "Nekretnine Šprajc" iz Slavonskog Broda očekuje se ušteda energije od 68,42%.

Obilazak je završen obilaskom gotovih radova energetske obnove na Osnovnoj školi Ivana Filipovića u Velikoj Kopanici. Županu Marušiću i  njegovim suradnicima u obilasku su se pridružili načelnik općine Ivan Meteš i ravnatelj škole Željko Flidr. Na ovoj školi, u sklopu energetske obnove, izrađena je toplinska izolacija vanjske ovojnice (zid-strop-krov,stolarija) te  ugrađeni termostatski ventili. Očekivana ušteda energije nakon radova vrijednih 3.282.094,68 kn je 71%. Radove je izvodila tvrtka Stolarija Grant iz Županje dok je nadzor vršila slavonskobrodska tvrtka „Ingri".

Zadnje vijesti

Uskoro završetak kanalizacijske mreže u Okučanima, mještanima besplatan priključak

Prijavite se na Informatičku radionicu namijenjenu nezaposlenim osobama

Pape izgubile vlast nad Rimom

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu