Završen još jedan tečaj ronjenja

Kakvi su izazovi podvodnog svijeta? - za SBTV govore novi brodski ronioci koji su uspješno položili tečaj ronjenja u početnoj i naprednoj kategoriji

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.10.2020


 Osim što promiču ronjenje kao sport i zdrav stil života, neprocjenjiva je uloga ronioca i u sustavu civilne zaštite i spašavanja. Nebrojeno su to puta u kriznim situacijama dokazali i članovi Kluba podvodnih aktivnosti Marsonia, koji o sigurnosti na vodi i pod vodom educiraju svoje ronioce i sve one koji to žele postati. Upravo je ovih dana još jedna generacija uspješno položila tečaj ronjenja kojega klub organizira dva puta godišnje za početne i napredne kategorije.

Sigurnost na vodi i pod vodom – jedan je od imperativa ako se želite baviti ronjenjem. Velik je to izazov, posebno u slučajevima kada ronioci postaju spasioci u potražnim i drugim akcijama u kriznim situacijama kojih smo svjedoci i danas. A kako bi spremnost takve ronilačke postrojbe bila na visokoj razini, važna je sustavna edukacija. U klubu podvodnih aktivnosti Marsonia trenutačno je više od 100 članova, od čega su njih 90 ronioci. Uz specijalističke, redoviti su i tečaji za početne i napredne kategorije. Jedan takav položila je ovih dana još jedna generacija ronilaca.

Tečaj za početnu kategoriju uspješno su položili Maja Bokan, Anton Pretkalaj, Tomislav Didović, Matej Paunov i Ivan Paunov, Fran Balunović i Ninoslav Balunović, a za naprednu kategoriju Miro Matković, Perica Odobašić i Patrik Matej. 

Iako se na prvu ronjenje čini kao bezbrižna rekreacija, ipak nije sve tako jednostavno. Treba puno toga poznavati, upravo radi sigurnosti pod vodom.

Tečajeva ronjenja će svakako u klubu biti još, već na slijedeće proljeće.

Više u prilogu SBTV-a!

Zadnje vijesti

Vanesa Tot u novom spotu Dine Jelusića

Održan pikado turniru povodom 29. obljetnice VRO Maslenica

U 2022. godini obilježava se 50 godina postojanja Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“

VIJESTI

VIDEO

U 2022. godini obilježava se 50 godina postojanja Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“

FOTO GALERIJA

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Otvorena izložba „Kronika hrvatske gluposti“ Nika Titanika

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj