Zavodnici na tamburama

Stjepan Barišić, vokal TS Evergreen nam je najavio novu suradnju s legendom dalmatinske „pisme,“ Vinkom Cocom. Otkrio nam je kako se brane od nasrtljivih obožavateljica i koji su im poslovni planovi za budućnost.

Autor: Daniela Kuzmić | Datum objave: 06.03.2013


Kako je krenula ideja za osnivanje benda?

Evergreen je osnovan 2007. godine, a s vremenom se sastav formirao od ekipe koja je danas finalna postava. Članovi sastava su Marko Marković (prim,gitara), Bobo Bakavić (basprim I, klavijatura), Zvonimir Franić (basprim II), Vjekoslav Lasić (kontra,gitara), Antonijo Klarić (bas), Stjepan Barišić (vokal), te Tomislav Štimac (bubnjevi).

Zadnjih godina su tamburaši posebno popularni, imate li nastupe izvan našeg grada i županije?

Dosta imamo svirki po drugim mjestima u Hrvatskoj. Posebice je to izraženo preko ljeta, kada dosta nastupamo po Jadranu. Svirali smo u Rijeci, na Krku, Kornatima, a tu su još i nastupi na raznim festivalima po regiji.

Koliko je širok repertoar vaše glazbe?

Imamo vrlo širok repertoar. Sviramo slavonske pjesme, narodne, rock, pop, zabavne, sevdalinke… Isto tako sviramo po svadbama, privatnim feštama i tulumima. U svom repertoaru imamo i drugu postavu sa električnim instrumentima za žanr poput popa, rocka i zabavnog. Što znači da imamo električne gitare, bas gitara, klavijatura, bubanj, tako da upotpunimo cijelovečernju gažu poput svatovskog veselja i tome sličnih proslava.

Ima li razlike u izboru glazbe po brodskim klubovima i okolici grada?

Već je nekako u praksi da je u gradu dosta tražena stara narodna glazba, ona definitivno najbolje prolazi po brodskim klubovima. S druge strane, na feštama po okolnim selima i dalje je prvi izbor izvorna slavonska glazba.

Imate već nekoliko autorskih skladbi, koliko je bilo teško doći do toga?

Dosta smo radili i trudili se sve ove godine i autorske pjesme su samo šlag na svemu tome. Prva autorska pjesma je Lipa Mara, a pjesma Zavičaju, rodni kraju je na festivalu Zlatni glas zlatne doline osvojila prvu nagradu žirija i to nam je posebna čast. Imali smo nekoliko zapaženih suradnji, kao što su bile s Vladom Bašićem (Ćaća), Bernyjem (Idi varaj) i najnovija s Vinkom Cocom, čija će pjesma ovih dana premijerno biti puštena.

Kako je bilo surađivati s Vinkom Cocom?

Jedna jako lijepa suradnja, Coce je vrlo jednostavan i pristupačan čovjek. Bilo je iznimno zanimljivo surađivati s njime i veselimo se izlasku pjesme.

Imate iskustva i sa snimanjem spotova, kako je prošlo snimanje za pjesmu „Ćaća“?

Istina je da onaj tko se nije okušao u tome, zaista ne može znati kakav je to posao. Spot smo snimali u Garčinu i Bećarskoj kući, a iako je bilo dosta hladno, svakako je jedno lijepo iskustvo.

Planira li Evergreen uskoro izdati album prvijenac?

Svakako da to imamo u planu, samo smo svjesni da je to dosta zahtjevan i skup posao. Potrebno je i vremena i financija da se kompletira i izda taj album, al to nam je svakako plan kroz ovu i sljedeću godinu.

Sigurna sam da imate jako lijepih sjećanja sa svirki, ima li nešto i negativno?

Većinom su to samo lijepe uspomene, ali imali smo situaciju kada nam je  mikseta bila zalivena bambusom za što se nadamo da se neće više ponoviti.

Svirači su uvijek na meti obožavateljica, kako se vi uspijevate nositi s time?

Teško se borimo s njima, pa smo si unajmili zaštitare da nas čuvaju od nasrtljivih obožavateljica. Naravno, šalim se malo, ne bunimo se kada nas „maltretiraju“ djevojke, svirači su uvijek na glasu kao veliki zavodnici.

TS Evergreen ovoga petka, 8. ožujka možete slušati u caffe baru Alfa.

Pratite BrodPortal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Više školaraca na nastavi, ali otvaranje teretana pod upitnikom

10 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Obilježena 178. obljetnica rođenja i krštenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

FOTO GALERIJA

Završni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina