Zastrašujuća slika napuštenosti i pustoši u središtu grada

Fotografije u galeriji dovoljno zorno pokazuju da se Brod u svom središtu pretvorio u fantomski grad. Samo oko stotinu praznih i napuštenih poslovnih prostora nalazi se samo u Starčevićevoj i Mesićevoj ulici. Nekadašnju vrevu i živost zamijenila je pustoš.

Autor: Veljko Lukić | Datum objave: 06.04.2013
Ne pridržavanje načela 'think small first' naštetilo je malim obrtnicima i dovelo u pitanje njihovu likvidnost i opstojnost na hrvatskom tržištu. I lijeve i desne Vlade  nisu učinile gotovo ništa u smislu zaštite mikro poduzetnika. Najnovije kršenje rečenog načela predstavljaju Izmjene Zakona o PDV-u koje su predstavljene na nedavnoj sjednici Vlade RH, prema kojima će obrtnici od početka 2014. godine biti obvezni obračunavati PDV po izdanim računima, umjesto kao do sada, po naplaćenim računima.

Za nezavidni položaj obrtnika odnosno za maćehinski odnos prema obrtnicima nisu zaslužne samo destimulirajući zakoni i mjere zakonodavne i izvršne vlasti, već i nerazumijevanje lokalnih sredina za razloge otežanog poslovanja - do indolencije. Nije samo Slavonski Brod indiferentan spram svakodnevnog propadanja malih, jer pojava je opća i uvelike je posljedica duboke krize koja razara hrvatsko društvo.

Ni zastrašujuća slika koju susrećemo u središtu grada, slika praznih poslovnih prostora koja svjedoči o desetkovanju obrtničkih radnji, nije pokrenula bivše Gradsko vijeće na održavanje tematske sjednice o položaju obrtnika i obrtništva u Slavonskom Brodu. Fotografije u galeriji dovoljno zorno pokazuju da se Brod u svom središtu pretvorio u fantomski grad. Samo oko stotinu praznih i napuštenih poslovnih prostora nalazi u Starčevićevoj i Mesićevoj ulici. Nekadašnju vrevu i živost zamijenila je pustoš.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Policija pronašla trojicu 18-godišnjaka koji su pretukli 29-godišnjaka i ukrali mi bicikl

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

Svađali se zbog nesuglasica u prometu pa se i potukli

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji