Zašto nema Lige za prvaka ove sezone u Brodu?

Za ocjenu dosadašnjeg tijeka sezone i razloge neulaska u Ligu za prvaka upitali smo Ivu Karduma - sportskog direktora KK Đure Đakovića.

Autor: Krešimir Grčević | Datum objave: 19.02.2013
Košarkaši Đure Đakovića krenuli su u sezonu sa novim imenom, upravom i većim proračunom ( 3 milijuna kuna ). Odlučili su igrati u dvije lige, osim A1 lige i Balkansku ligu. Zašto se tako odlučilo?

Nova uprava je tako odlučila želeći promicati ime Đure Đakovića u državama u kojima nastupaju klubovi iz Balkanske BIBL lige. Proračun je veći iz razloga što smo ove godine morali plaćati putovanja i smještaj u hotelu kada smo išli na gostovanja u Izrael, Bugarsku, Crnu goru, Makedoniju i Srbiju. Sve nam je to bilo besplatno kada smo igrali BIBL ligu prije dvije godine. S kadrom s kojim smo započeli sezonu, smatrali samo kako možemo ostvariti dobre rezultate u obje lige.

Kako vi ocjenjujete ovu sezonu? Da li se moglo više s obzirom na činjenicu da je Liga za prvaka očito izgubljena?

Sezona je donekle uspješna s obzirom na sve ozljede i pehove koje smo imali tijekom sezone. Krenuli smo odlično u sezonu sa tri pobjede. U 3. kolu nam se ozlijedio glavni šuter Kruno Rimac bez čijeg učinka u idućim utakmicama jednostavno nismo mogli. Takvog igrača nije tada bilo na hrvatskom tržištu i morali smo igrati bez jednog od glavnih igrača. Toroman i Massamba nisu prošli pripreme i to se odražavalo pri završetku utakmica kada smo redovito padali u koncentraciji ( Galil Gilboa i Levski u BIBL ligi te Alkar i Križevci u A1 ligi).
Pojačali smo se krajem prvog dijela sezone. Došao je novi trener Plantak i svakako je trebalo vremena za uigravanje ekipe sa novim trenerom i igračima. U drugom dijelu sezone ostvarili smo 6 pobjeda i sad dva poraza zaredom. Poraz od Zagreba kod kuće srušio je sve naše nade za Ligom za prvaka.

Da li je igranje u Balkanskoj ligi utjecalo na slabije nastupe u A1 ligi zbog manjka igračkog kadra?

Sigurno da je. Na početku se odlučilo igrati dvije lige sa postojećim kadrom. Na ozljede igrača tijekom sezone ne možemo utjecati i to se odrazilo na naše igre u A 1 ligi. Dogodila su se po meni dva glupa poraza nakon produžetaka od Alkara kod kuće i kod Križevaca u gostima gdje smo izgubili važne bodove zbog manjka koncentracije pri izvođenju slobodnih bacanja u zadnjim sekundama. Ti bodovi nisu se mogli nadoknaditi u drugom dijelu sezone.

U prvom dijelu sezone igrač sa zaštićenim godištem Marko Baković je bio jedan od boljih igrača. U drugom dijelu sezone je vrlo malo nastupao. Zašto mu je minutaža bila manja?

Kod trenera Krunoslava Krajnovića imao je solidnu minutažu. Dolaskom novog trenera Nevena Plantaka došli su novi igrači i nova koncepcija igre. Mladi Baković je bio dosta dobar u prvom dijelu sezone, ali se jednostavno nije uklapao u Plantakove vizije igre u nastavku sezone. U zadnje vrijeme je trenirao manjim intenzitetom zbog lakše ozljede prepona.

Koji je cilj do kraja sezone?

Zadržati prvoligaški status. Trebamo pobijediti u ogledima protiv klubova s kojima prenosimo bodove u ligu za ostanak kako bi što lakše osigurali ostanak u ligi.

Sutra igrate za makedonskim Kožuvom u 2.kolu BIBL Lige 4 , što očekujete u ovom susretu?

Oni i mi imamo dosada omjer 3-0. Dobro su posložena ekipa i biti će teško pogotovo zbog činjenice da nam nedostaju dva ponajbolja igrača zbog ozljede - Hrvoje Puljko i Marino Šarlija. Boriti ćemo se za pobjedu.

Đuro Đaković krenuo je u sezonu sa velikim ambicijama. Očekivao se dobar nastup na dvije fronte, što se nažalost nije dogodilo. U BIBL ligi napravili su iskorak i ostvarili 4 pobjede u prvom dijelu, ali nisu prošli među 6 najboljih u ligi. Isto tako zbog manjeg fonda igrača zbog ozljeda i nastupa u BIBL ligi nisu pobijedili u nekim utakmicama u A1 ligi u kojima su trebali te su tako umanjili svoje šanse za ulaskom u Ligu za prvaka. Ista situacija dogodila se prije dvije godine kada su nastupali u obje lige. Na početku sezone zacrtan je cilj ući u Ligu za prvaka u obje lige, a to se nije ostvarilo. Da li je to onda uspješna sezona?

 

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Šuker: Nogomet mora ići dalje, ali sada je prioritet zdravlje

Most kod Slavonskog i Bosanskog Broda opet otvoren

Policija: mi smo uvijek uz vas, čuvamo vas, a tako vi čuvajte nas!

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji