Započelo potpisivanje ugovora o bespovratnim potporama s mikro poduzetnicima Brodsko-posavske županije

Uslijed novonastale javnozdravstvene situacije i posljedica koje pandemija uzrokovana virusom COVID-19 ostavlja na gospodarstvo u cjelini, Brodsko-posavska županija je u lipnju 2020. godine donijela Mjere za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica uslijed epidemije bolesti COVID-19 na županijskoj razini za tekuću godinu kojima će se olakšati problem nelikvidnosti, ublažiti ekonomske posljedice, potaknuti poslovanje i konkurentnost poduzetnika i poljoprivrednika.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.08.2020


 Temeljem Zaključka o usvajanju Informacije o mjerama za suzbijanje negativnih ekonomskih posljedica epidemije bolesti COVID-19 na području Brodsko-posavske županije u 2020. godini, donesen je Program o provedbi Mjere dodjele potpore male vrijednosti za mikro poduzetnike Brodsko-posavske županije za očuvanje i unaprjeđenje poslovne aktivnosti čiji je rad obustavljen zbog epidemije bolesti COVID-19 u 2020. godini. Na temelju istog raspisan je Javni poziv za dodjelu potpora temeljem Programa o provedbi Mjere dodjele potpore male vrijednosti za mikro poduzetnike Brodsko-posavske županije za očuvanje i unaprjeđenje poslovne aktivnosti čiji je rad obustavljen zbog epidemije bolesti COVID-19 u 2020. godini  26. lipnja 2020. godine. 

Shodno navedenom danas je u Velikoj vijećnici zgrade Brodsko-posavske županije župan Brodsko-posavske županije dr.sc. Danijel Marušić potpisao  prvih 60 Ugovora s mikro poduzetnicima  s područja Brodsko-posavske županije. Potpisivanju su nazočili zamjenik župana  za gospodarstvo Stjepan Bošnjaković, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Željko Burazović i Viša savjetnica Upravnog odjela za poljoprivredu Anica Perko. Zbog epidemioloških mjera potpisivanje se odvija po dvije skupine  - po tridesetak predstavnika poslovnih subjekata.  Za prvi termin potpisivanja ugovora br. 31-60 (ukupno 30 ugovora) odobreno je potpora u ukupnom iznosu od 334.704,61 kuna (ugostiteljstvo, frizerski saloni, saloni za uljepšavanje i trgovina).  Za drugi termin potpisivanja ugovora br. 61-90 (ukupno 30 ugovora) odobreno je potpora u ukupnom iznosu od 335.825,68 kuna (ugostiteljstvo, frizerski saloni, fotografska radnja, auto škola i trgovina).

Ukupno je zaprimljeno 187 prijava u ukupnom iznosu od 2.085.959,16 kuna, a odobrene su 183  bespovratne potpore u ukupnom iznosu od 1.999.027,79 kuna.

Zadnje vijesti

353 komada oružja, 15 tisuća komada streljiva i 10,7 kg eksploziva predano u 2021.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

FOTO GALERIJA

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata