Zapljenjeni kokain, marihuana i amfetamin

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske s ciljem sprječavanja zlouporabe droga pojačano su postupali u području kriminaliteta droga kojom prilikom su u više slučajeva oduzeli manju količinu razne droge, te sankcionirali počinitelje kaznenih djela i prekršaja.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 24.02.2020
Zapljenjeni kokain, marihuana i amfetamin
 U blizini Donjih Andrijevaca 20.veljače policijski službenici su uočili dva mlađa muškarca u dobi od 17 godina koji su posjedovali drogu, o čemu su upoznati roditelji tih mladića. Kod jednog je pronađeno 13 gr marihuane a drugog 1.8 gr marihuane. Po nalogu Županijskog suda pretražena je kuća koju koristi jedan osumnjičeni i tom prilikom je pronađeno 1,3 gr marihuane. Droga je bila namijenjena prodaji, te je jedan mladić dao drugome 1,8 gr marihuane. Pretragom druge obiteljske kuće i prostorija koje koristi 39-godišnjak pronađeno je 5 paketića s ukupno 22,8 gr marihuane i 0,7 grama droge amfetamina. Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno, da je 39-godišnjak prodao jednom osumnjičenom 15 gr marihuane, a drogu pronađenu prilikom pretrage, posjedovao je radi daljnje prodaje. Protiv 39-godišnjaka ide kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu zbog počinjenja kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Protiv jednog osumnjičenog mladića policija podnosi kaznene prijave zbog sumnje u kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i kaznenog djela omogućavanja trošenja droga, protiv drugog osumnjičenog 17-godišnjaka ide optužni prijedlog Općinskom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a prekršajne prijave protiv četvorice zbog posjedovanja droge.

Dana 20.veljače u 20.40 sati na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, na ulazu u Republiku Hrvatsku, prilikom granične kontrole osobnog automobila, đakovačkih registracijskih oznaka, policijski službenici su kod 25-godišnjaka pronašli i oduzeli 1,51 gr droge amfetamin, a od 19-godišnjaka 0,8 gr amfetamina. Sutradan,  21. veljače, u 20.10 sati, u Gundulićevoj ulici u Novoj Gradiški, (na gradskoj tržnici), policajci su od 19-godišnjaka oduzeli jedan tzv. joint i 1,5 gr marihuane. Istoga dana u 21.45 sati, u Slavonskom Brodu, u Berislavićevoj ulici, policijski službenici su kontrolirajući osobni automobil (njemačkih oznaka) i 42-godišnjeg vozača, pronašli i oduzeli 2.11 gr droge kokain.  Protiv sve spomenute četvorice slijede optužni prijedlozi Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

Zadnje vijesti

Policija: mi smo uvijek uz vas, čuvamo vas, a tako vi čuvajte nas!

Brodski tamburaši u borbi protiv koronavirusa

Novooboljela osoba u Brodsko-posavskoj županiji, bliski kontakt već poznatog slučaja

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji