Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

U subotu je na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić upaljena prva adventska svijeća koja će u Slavonski Brod donijeti novo i još sjajnije "svjetlo iz davnina”.

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.11.2020
Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu


 Unatoč svim izazovima, poteškoćama i ograničenjima koje nam je donijela 2020. godina, grad Slavonski Brod i ovog došašća uplovljava u svijet Ivaninih „Priča iz davnina“ nastavljajući razvijati i nadograđivati uspješnu priču o Adventu započetu prošle godine. I ove je godine Advent iz davnina posvećen mladim obiteljima, djeci i pričama kao nositeljima novog svjetla i nade.

Na tom tragu obogaćeno je i znatno prošireno ovogodišnje prigodno uređenje Korza kao mjesta susreta sna i jave, a koje svake godine okuplja mnoge građane u ovo blagdansko vrijeme. U danima došašća okupila bi se obitelj uz vatru i Domaće oko ognjišta kako bi nahranila dušu pričama kao nadahnućem za ulazak u uspješnu novu godinu. Želeći prenijeti upravo taj duh, na glavnom gradskom trgu od danas se može ući u Ivaninu priču ljubavi i vjere za svoj grad koju je živjela kao majka i kao umjetnica. Ove se godine priča Adventa iz davnina proširila i na dodatnih osam gradskih lokacija na kojima vas čekaju Jagorova obitelj, susjedi, Kosjenka, Svarožić, Palunko, Potjeh, Regoč, Stribor, vile, Jaglenac i Rutvica i snažni Relja koji je sredio Zmaja.

Kako bi se nove priče širile i zajedno rasle u duhu došašća, od nedjelje je na web stranicama Adventa iz davnina izložen i Adventski kalendar iz davnina koji će svaki dan donositi jednu novu iskru nade i ljubavi Brođanima i svim ljudima dobre volje. Svakodnevno putem web stranice i društvenih mreža otkrijte po jedno novo iznenađenje i inspiraciju dana. Također, uz #adventizdavnina budite dio virtualnog adventskog druženja, razmjenjujte recepte, blagdanske ugođaje iz svojih domova i ideje koje zajedno želite realizirati u novoj godini. 

Ove godine Sveti Nikola i Sveta Lucija, iako se ne mogu susresti s djecom, najavili su tajni dolazak u Slavonski Brod. Tako je Sveti Nikola najavio svoj dolazak u prvom tjednu Adventa i obećao postaviti na Korzu „stol za Intimno blagovanje duše“ i „12 Portala za ulazak u novu budućnost“. A Sveta Lucija na svoj dan, po paljenju 3. adventske svijeće, donosi u Brod  zvijezdu adventa, slavonskobrodsku Tvrđavu kao utvrdu obrane od svih nedaća i „Svjetlo Nove nade“.

"Stoga, još jednom pozivamo građane da uživaju u Adventu iz davnina kroz šetnju gradom i kroz ostale aktivnosti virtualnim putem u toplom božićnom ugođaju koje im je i ove godine pripremio Grad Slavonski Brod u suradnji s umjetničkom direktoricom koja se već punih 18 godina uvijek rado vraća u naš grad inspirirana Ivaninim pričama Helenom Bulaja Madunić i njezinim međunarodnim timom", poručuju iz Gradske uprave.

Pratite www.adventizdavnina.com

#adventizdavnina

 

Zadnje vijesti

Otvoreno prihvatilište za beskućnike

23. siječnja - Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice

Liječnici pozivaju građane na preventivne preglede

FOTO GALERIJA

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić