Zanimljiv vikend za brodske plivače i vaterpoliste

Protekli vikend za brodske plivačke i vaterpolske klubove bio je vrlo zanimljiv i sportski.

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.04.2019
Zanimljiv vikend za brodske plivače i vaterpoliste


 Plivački lub nastupio je na 18. Međunarodnom plivačkiom mitingu “Sarajevu s ljubavlju 2019” koji se održavao u Sarajevu 30. i 31. ožujka 2019.

Naši plivači ostvarili zavidne rezultate ne toliko u medaljama koliko u vremenima. Samim tim da je na natjecanju nastupilo preko 400 plivača i 31 klub iz BiH, Srbije, Turske, Katra, Kosova i Hrvatske ipak su osvojili nekoliko medalja. Lucija KNEŽEVIĆ ispred PK Marsonia osvojila je Srebro 50m Slobodno 35.27 i 100m Leptir 1:27.71 te Bronzu na 50m Leđno 41.02 dok su ostali plivači bili nadomak postoljima međutim konkurencija je bila prejaka. Želimo im više sreće drugi put.

Dok su naši plivači vođeni Tomislavom Štivićem i Katarinom Krijan bili u Sarajevu, u Zadru se održavalo 4. otvoreno regionalno prvenstvo za osobe sa invaliditetom. Na natjecanju je nastupilo je 14 klubova i 110 plivača. U Zadar je odputovao Ivan Bilić sa naših dvoje plivača, Leona Jeleč i Ivan Jarić. Leona je osvojila 2 medalje za PK Marsoniju i ispred kluba joj čestitamo.

U Slavonskom Brodu igralo se 8. i 9. kolo 1. HVL za seniorke gdje naše djevojke nastupaju zajedno sa VK Mursa. 8. kolo se igralo 30.03.2019. između VK Mursa/Marsonia - OVK Pošk gdje je Pošk pokazao dominaciju rezultatom 6:34 (2:8, 3:9, 1:9, 0:8) te 9. kolo između VK Marsonia/Mursa - ŽVK Viktoria u kojoj su djevojke pružile vrlo zanimljiv otpor međutim snaga i uigranost ekipa bila je presudna za utakmicu tako da su vaterpolistice Marija Ćalete, inače izbornika ženske Hrvatske vaterpolske reprezentacije ostvarile pobjedu rezultatom 2:12 (1:1, 1:2, 0:6, 0:3).

Naši najmlađi vaterpolisti pripremali su se u Vukovaru za nadolazeće PH za NADE (2007. i mlađi) koje se održava od 03.04.2019. u Šibeniku. Oni su igrali prirpemne utakmice zajedno sa Osijekom i Vukovarom za što bolju pripremu za turnir.

Također, u goste su nam došli i prijatelji iz VK Solaris iz Šibenika koji su stali u Slavonski Brod odraditi jedan trening za utakmicu sa Partizanom za ulazak u A1 ligu. Nažalost u uzvratnoj utakmici u Beogradu izgubili su od Partizana 13:9.

Zadnje vijesti

Učenici osnovne škole iz Bebrine skupljali poklone za Vrapčiće

Obavijest roditeljima i učenicima o štrajku u osnovnim školama

„Živite svoj poziv, onako ponosno i časno kako ga je Šimo živio“

NAJČITANIJE DANAS

Apsolutni pobjednik Pulskog filmskog festivala

Film Dnevnik Diane Budisavljević počinje igrati u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Održan 1. memorijal "Šimo Đamić" - natjecanje za najspremnijeg policajca i policajku

Više od 1000 učenika i nastavnika zagrebačke Prirodoslovne škole Vladimir Prelog u posjetu Slavonskom Brodu

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju