"Zajedništvo s Bogom ostvaruje se u molitvi, čitanju Biblije, svetim sakramentima i djelima milosrđa"

Katolički su vjernici u iščekivanju slavlja Pedesetnice – svetkovine Duha Svetoga. Današnja, sedma Uskrsna nedjelja, nakon Kristova Uzašašća, u znaku je molitve. Upravo je molitva jedan od načina na koji možemo upoznati Boga, poruka je s ovonedjeljnih misnih slavlja.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 24.05.2020
"No, molitva nisu samo izgovorene riječi, naše svakodnevne molbenice Bogu; molitva je puno više; to je stanje srca, stanje duha, čovjekve duše. Provoditi vrijeme s Bogom i bolje ga upoznati znači i živjeti njegove zapovjedi, ali i čitajući i razmatrajući Božju Riječ, zapisanu u svetome pismu kršćana – Bibliji. Upoznati Boga možemo i preko bližnjih, napose preko onih koji su u potrebi i duhovnoga i materijalnog. Jer, Isus je rekao, što god učinimo jednom od najmanje braće, Njemu smo učinili. Sliedeći primjer svete Majke Terezije iz Calcutte, i mi možemo činiti dobro i djela ljubavi i  milosrđa prema drugima i tako biti u zajedništvu s Bogom", kazao je vlč. Krunoslav Karas, župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju, predvdoeći misno slavlje 7. Uskrsne nedjelje.

Kruna tog zajedništva s Gospodinom, zaključio je, za kršćane su sakramenti, napose sveta ispovijed i sveta euharistija. "Po poosobljenom Duhu Božjemu koji ima doći pedeseti dan nakon Uskrsnuća Kristova, možemo se nadati vlastitom uskrsnuću i vječnome životu", rekao je vlč. Karas. 
 
 
 
 

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja