Zaboravite, država "brine", što ste dobivali, dobivali

Većina onih sretnika koji su se dosadašnjih godina radovali povratu poreza i od toga preživjeli još koji mjesec bez daljnjeg "podebljanja" minusa u banci i novčaniku komotno na to ubuduće mogu zaboraviti. Država naime "brine" da vas i ta radost spašavanja osobne egzistencije prođe.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 08.09.2017


Jer, država i ministarstvo financija potrudili su se da od 1.siječnja 2018. broj poreznih olakšica i građana koji će na to moći računati bude još, puno, manji, a kako će ti i takvi građani (pre)živjeti ionako ih nije briga, živjet će i dalje od oporezivanja onih kojima porezne olakšice ukidaju.

Ubuduće, olakšice, piše Večernji list, ostaju samo za djecu, bračne drugove, roditelje i zakonske skrbnike i to još pod uvjetom ako su im godišnja primanja manja od 15.000 kuna. To prevedeno znači da unuci, praunuci, bake, djedovi, punci i punice, maćehe, svekri i svekrve s početkom 2018. PRESTAJU biti uzdržavani članovi obitelji! Kod nedavne porezne reforme država je krug uzdržavanih članova obitelji za koje se mogla koristiti osobna olakšica suzila(!) samo na užu obitelj, užom obitelji smatrat će se bračni drugovi, djeca, roditelji poreznog obveznika te punoljetne osobe za koje je obveznik skrbnik ako oni sami godišnje zarađuju manje od 15.000 kuna.

I sada, pazite primjer, a takvih je, nažalost, mnogo: roditelj koji sa svojim ionako jadnim primanjima, preopterećenim kreditima i režijama, još potpomaže obitelj svoga nezaposlenog djeteta koje sa svojom obitelji silom prilika živi pod istim krovom gubi pravo na poreznu olakšicu na djecu i djecu tog istog djeteta! Ili, obratno, zaposleni, odrasli, unuci ne mogu više imati pravo na poreznu olakšicu za svoje djedove i bake a žive pod istim krovom. Pa, jeli to moguće?

Zadnje vijesti

Odigrane donacijske rukometne utakmice za Ligu protiv raka

Počeo Umjetnički pojmovnik javnog prostor

Cecilijin koncert povodom 34. Stupničke berbe ulazi u povijest po rekordnoj posjećenosti

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu