Zaboravite, država "brine", što ste dobivali, dobivali

Većina onih sretnika koji su se dosadašnjih godina radovali povratu poreza i od toga preživjeli još koji mjesec bez daljnjeg "podebljanja" minusa u banci i novčaniku komotno na to ubuduće mogu zaboraviti. Država naime "brine" da vas i ta radost spašavanja osobne egzistencije prođe.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 08.09.2017
Jer, država i ministarstvo financija potrudili su se da od 1.siječnja 2018. broj poreznih olakšica i građana koji će na to moći računati bude još, puno, manji, a kako će ti i takvi građani (pre)živjeti ionako ih nije briga, živjet će i dalje od oporezivanja onih kojima porezne olakšice ukidaju.

Ubuduće, olakšice, piše Večernji list, ostaju samo za djecu, bračne drugove, roditelje i zakonske skrbnike i to još pod uvjetom ako su im godišnja primanja manja od 15.000 kuna. To prevedeno znači da unuci, praunuci, bake, djedovi, punci i punice, maćehe, svekri i svekrve s početkom 2018. PRESTAJU biti uzdržavani članovi obitelji! Kod nedavne porezne reforme država je krug uzdržavanih članova obitelji za koje se mogla koristiti osobna olakšica suzila(!) samo na užu obitelj, užom obitelji smatrat će se bračni drugovi, djeca, roditelji poreznog obveznika te punoljetne osobe za koje je obveznik skrbnik ako oni sami godišnje zarađuju manje od 15.000 kuna.

I sada, pazite primjer, a takvih je, nažalost, mnogo: roditelj koji sa svojim ionako jadnim primanjima, preopterećenim kreditima i režijama, još potpomaže obitelj svoga nezaposlenog djeteta koje sa svojom obitelji silom prilika živi pod istim krovom gubi pravo na poreznu olakšicu na djecu i djecu tog istog djeteta! Ili, obratno, zaposleni, odrasli, unuci ne mogu više imati pravo na poreznu olakšicu za svoje djedove i bake a žive pod istim krovom. Pa, jeli to moguće?

Zadnje vijesti

Održana “Plava rapsodija” večer poezije, sudjelovao i policajac pjesnik Zrinko Kapetanić

Brođanka Stela novom pjesmom zove upomoć!

U nedjelju u derbiju kola Bijelo – crni gostuju u Županji kod Graničara

SPORT

Nogometaši Marsonije završili s pripremama

U nedjelju u derbiju kola Bijelo – crni gostuju u Županji kod Graničara

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama