Za vrijednosti snova generacije koja vjeruje u slobodu, dobrotu i mir

25. i 26.lipnja 14. Memorijal "Ostat ću mlad"- Krešimir Blažević

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.06.2021
Za vrijednosti snova generacije koja vjeruje u slobodu, dobrotu i mir


 Glazbeno kulturno manifestacija "Memorijal Ostat ću mlad-Krešimir Blažević", po 14. puta u Slavonskom Brodu održat će se po 14.puta, u petak i subotu, 25. i 26.lipnja na nekoliko gradskih glazbeno-scenskih lokacija.

O programu ovogodišnjeg Memorijala više je rečeno na presici Organizacijskog odbora, ove godine u suradnji sa Kazališno-koncertnom dvoranom I.B.Mažuranić. 

Program Memorijala je raznolik. U petak 25.lipnja u sjevernom izlogu bivše robne kuće Vesna bit će otvorena izložba "Anima pop art"  autora Gordana Bijelića, Mladena Lovrića i Miroslava Pišonića, u 21 sat iste večeri na platou ispred KKD I.B.Mažuranić bit će Akustično-električna večer uz nastup brojnih bendova. U subotu u dvorani Centra mladih u Starčevićevoj od 11 do 13 sati bit će Gitaristička radionica Branka Bogunovića Pifa, od 14 do 16 sati Filmska radionica Davora Šišmanovića. Dakako, Memorijal će proteći u znaku svirke brodskih i novogradiških rock snaga, organizator Memorijala udruga Kameleon i Mreža jamče dva dana rocka, glazbe i umjetničkog izričaja za sve ukuse i uzraste, sve u znak sjećanja na nezaboravnog istinskog Brođanina, rockera, glazbenika, pjesnika i umjetnika Krešimira Krešu Blaževića. 

-Ovo je događaj između ljudi, s malo novca i malo podrške institucija. Duh Kreše Blaževića još je tu i povezuje ljude pjesmama i riječima. Bez potrebe da se nametnemo, vjerujemo da će prijatelji prepoznati za što se bori ovaj Memorijal: za vrijednosti snova jedne generacije, koja vjeruje u slobodu, dobrotu i mir, koja vjeruje u čovejka. Ovo vrijeme treba ljude, tako je i naš Krešo govorio, uvjereni smo da će i ovaj Memorijal biti i ostati poveznica mladih i onih nešto starijih koji su živjeli i žive Krešino vrijeme, ostati mlad znači odbaciti sve ono što nas opterećuje, Po prvi puta, ove godine Memorijal je uključen u program tradicionalne kulturne manifestacije "Brodsko glazbeno ljeto 2021.", Memorijal time dodatno "poprima" svoju širinu, težinu i kvalitetu. 

Zadnje vijesti

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Župan Marušič na 2. Danima regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Počinje natječaj za udruge u sklopu projekta "Žuta točka"

SPORT

Najava 12. kola Treće HNL -istok

Omladinac iz Gornje Vrbe gostuje u Pleternici

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška