Za Tenis klub Brod je 2019. godina bila vrlo dobra

Kao i svake i ove godine Tenis klub Brod između Božića i Nove godine održao je tradiciju druženja u klupskim prostorijama.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 31.12.2019
 Na tzv. Novogodišnjem domjenku dodjeljuju se pehari i priznanja za pobjednike u sve 3 Županijske lige. Za tenisače je ova 2019. godina bila vrlo solidna na svim poljima, kako rezultatski, a tako i organizacijski, dok imaju planova i u slijedećoj godini.

U ovoj godini Tenis klub Brod dostigao je rekordnu brojnost od 234 člana, dok se njima treba dodati 50 djece koja idu na natjecanja. Među onima koji se natječu prvo ime kluba je Ivona Riđan koja je u svom uzrastu do 12. godina među 4 najbolje u Hrvatskoj. Ona je ove godine nastupila na 15 domaćih HTS-ovih turnira te 8 međunarodnih. Osvojila je 4 domaća HTS turnira te 3 puta bila u finalu. Na međunarodnim natjecanjima ima jedno finale i 2 polufinala. Jedina je u svom uzrastu koja je pobijedila dvostruku prvakinju i doprvakinju Hrvatske. Uz nju na natjecanjima i raznim turnirima dobre rezultate još imaju: Lea Garić, Sara i Ema Halajko, Lena ostojić, Mirko i Dominik Škrinjar, Fran Jelić, Filip Dankić i Antonio Tolić. Za sve njih kao i za ostale članove kluba dobra je vijest da su dobili na korištenje preko zime tenisku dvoranu.

Tenis klub Brod sa seniorima natječe se u Trećoj ligi – istok koja je na razini regije, dok su u ovoj godini osvojili 4. mjesto. U polufinalu su seniori Tenis kluba Brod sa 4:3 poraženi od Požege. Ekipu čine: trener i kapetan Ivan Škrinjar, pa Domagoj Bilić, Pejo Matković, Mario Šlibar, Matija Huljić, Borna Buljan, Luka Vidović i Jasmim Hasić.

Klub ima i svoje veterane koji se osim u Županijskoj ligi natječu među 18 sastava u Prvoj Slavonskoj ligi te su u svojoj južnoj skupini osvojili 2. mjesto. Tenis klub Brod u ovoj godini organizirao je HTS-ove turnire za djece od 8 do 10 godina te one starije od 14 godina. Tu su bile 3 Županijske lige, pa Prvenstvo Hrvatske za invalide u kolicima kao i klupski turniri. Osim pojedinačnih muških i ženskih tu su parovi kao i tzv. Festival tenis na kojem nastupaju mješoviti parovi.

Od planova za 2020. godinu velika želja im je na vanjskim teniskim terenima na Klasijama postaviti led rasvjetu.

Na novogodišnjem druženju prema tradiciji dodjeljuju se pehari za prvake u sve 3 Županijske teniske lige u kojima je ukupno nastupilo 25 ekipa. Tako je prvak u Prvoj ligi prva ekipa Nove Gradiške, dok je njihov treći sastav bio najbolji u Drugoj ligi. Među 9 teniskih trećeligaša 1. mjesto pripalo je Restoranu Grozd.

Zadnje vijesti

Brodski policajci razotkrili dobro organiziranu mrežu dilera

Još pet oosba pozitivno na COVID19 u Brodsko posavskoj županiji

Višemilijunski projekt županije za djecu i mlade

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja