Za te novce moralo je biti puno, puno bolje

Kada su se otprilike mjesec i nešto dana prije ovogodišnjih lokalnih izbora u Kvarnerskoj i Velebitskoj ulici na Budainki pojavili strojevi prvi radnici i strojevi mještani i vlasnici obiteljskih kuća u tim ulicama s razlogom su se, i s pravom, ponadali kako su i njihove ulice došle na red za rekonstrukciju i preuređenje.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 05.08.2021
Za te novce moralo je biti puno, puno bolje


 Na radoznala pitanja radnici s lopatama i strojevima samo su odmahivali glavom, nisu odgovorili o čemu se radi i kakvi to radovi predstoje. Nisu mještani u te dvije ulice, a i nekih drugih ulica na prostoru tzv.stare Budainke, lijevo od Zagrebačke gledano B.Varošu, baš nešto navikli da im strojevi i građevinci "u pohode" dolaze, pitanja je bilo mnogo. Jer, prije nekih 40(!) i više godina stanovnici ulica u toj "staroj" Budainki svojim, naglašavamo, svojim, novcem, iz svojih novčanika, sa svojih platnih i mirovinskih lista, putem tzv.samodoprinosa izravno su financirali izgradnju kanalizacije, i cesta, svojim su rukama gradili i izgradili pješačke staze. Pa, se očekivalo da nešto novo i bolje stiže, barem što se staza tiče...

Sada, samo tri mjeseca poslije posve jasno je i vidljivo da je tzv.rekonstrukcija pješačkih staza u Kvarnerskoj i Velebitskoj obavljena loše: na 40-ak mjesta na obje te staze već nakon mjesec dana posred(!) novog asfalta, na stare staze samo položenog asfalta ne samo da je niknula nego doslovce buja trava i korov. Rubnika uz staze, uzgred, osim na par mjesta, zbog bukvalnog "lijepljenja" asfalta na stare, a neuklonjene(!), staze uopće nema. Građevinci su svoj posao odradili i otišli. Je li neko nadzorno tijelo poslije došlo u kontrolu vidjeti kako je ono što je planirano i obavljeno, ne znamo. 

Kakogod, ispada da su bivše, samodoprinosom izgrađene, staze "komotno" mogle još trajati, nove staze nitko od mještana u te dvije ulice nije tražio. Možda bi, recimo, bili zadovoljniji da je položen završni, sloj asfalta na ceste u tim ulicama, na kojima zbog dotrajalosti izbija trava i korov, udarne rupe. Ceste su sagrađene prije 40-ak godina, opet samodoprinosom, i čudi da građani Broda u tim ulicama još uvijek ni nakon toliko vremena, nisu, još, zaslužili da njihove ceste konačno "dobiju" završni sloj asfalta. Kad se već u nekim drugim mjesnim gradskim mjesnim odborima grade nove i još novije. U svakom slučaju za novce utrošene u tzv. rekonstrukcije staza u Velebitskoj i Kvarnerskoj, jednostavno, moralo je biti daleko, i puno, puno bolje. 

Zadnje vijesti

Briga i pažnja policijskih službenika iznimno pridonosi sigurnosti učenika

U studenom se održava 25. Katarinski sajam, otvorene prijave za izlagače

Zašto zagađenje zraka u Slavonskom Brodu više nikoga ne zanima?

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška