Za te novce moralo je biti puno, puno bolje

Kada su se otprilike mjesec i nešto dana prije ovogodišnjih lokalnih izbora u Kvarnerskoj i Velebitskoj ulici na Budainki pojavili strojevi prvi radnici i strojevi mještani i vlasnici obiteljskih kuća u tim ulicama s razlogom su se, i s pravom, ponadali kako su i njihove ulice došle na red za rekonstrukciju i preuređenje.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 05.08.2021
Za te novce moralo je biti puno, puno bolje


 Na radoznala pitanja radnici s lopatama i strojevima samo su odmahivali glavom, nisu odgovorili o čemu se radi i kakvi to radovi predstoje. Nisu mještani u te dvije ulice, a i nekih drugih ulica na prostoru tzv.stare Budainke, lijevo od Zagrebačke gledano B.Varošu, baš nešto navikli da im strojevi i građevinci "u pohode" dolaze, pitanja je bilo mnogo. Jer, prije nekih 40(!) i više godina stanovnici ulica u toj "staroj" Budainki svojim, naglašavamo, svojim, novcem, iz svojih novčanika, sa svojih platnih i mirovinskih lista, putem tzv.samodoprinosa izravno su financirali izgradnju kanalizacije, i cesta, svojim su rukama gradili i izgradili pješačke staze. Pa, se očekivalo da nešto novo i bolje stiže, barem što se staza tiče...

Sada, samo tri mjeseca poslije posve jasno je i vidljivo da je tzv.rekonstrukcija pješačkih staza u Kvarnerskoj i Velebitskoj obavljena loše: na 40-ak mjesta na obje te staze već nakon mjesec dana posred(!) novog asfalta, na stare staze samo položenog asfalta ne samo da je niknula nego doslovce buja trava i korov. Rubnika uz staze, uzgred, osim na par mjesta, zbog bukvalnog "lijepljenja" asfalta na stare, a neuklonjene(!), staze uopće nema. Građevinci su svoj posao odradili i otišli. Je li neko nadzorno tijelo poslije došlo u kontrolu vidjeti kako je ono što je planirano i obavljeno, ne znamo. 

Kakogod, ispada da su bivše, samodoprinosom izgrađene, staze "komotno" mogle još trajati, nove staze nitko od mještana u te dvije ulice nije tražio. Možda bi, recimo, bili zadovoljniji da je položen završni, sloj asfalta na ceste u tim ulicama, na kojima zbog dotrajalosti izbija trava i korov, udarne rupe. Ceste su sagrađene prije 40-ak godina, opet samodoprinosom, i čudi da građani Broda u tim ulicama još uvijek ni nakon toliko vremena, nisu, još, zaslužili da njihove ceste konačno "dobiju" završni sloj asfalta. Kad se već u nekim drugim mjesnim gradskim mjesnim odborima grade nove i još novije. U svakom slučaju za novce utrošene u tzv. rekonstrukcije staza u Velebitskoj i Kvarnerskoj, jednostavno, moralo je biti daleko, i puno, puno bolje. 

Zadnje vijesti

Vanesa brončana na Europskom prvenstvu

Udruga Marsonia Zagreb okuplja sve zagrebačke Brođane na jednome mjestu

48 novooboljelih osoba od Covid-19 u proteklih 24 sata

FOTO GALERIJA

Obilježena 30. obljetnica pogibije pripadnika 105. bjelovarske brigade

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje