Za studentske stipendije Zaklade Prsten zapjevali poznati glazbenici

U Slavonskom Brodu održan humanitarni koncert u organizaciji Udruge Prsten pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.06.2018
 U organizaciji Udruge bosanskih Hrvata Prsten, podružnice Brodsko-posavske županije, u kazališno-koncertnoj dvorani 'Ivana Brlić Mažuranić' u Slavonskom Brodu održan je humanitarni koncert pod nazivom 'Prsten za budućnost'. 

Koncertom pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i supokroviteljstvom člana Predsjedništva BiH, akademika Dragana Čovića  te uz suorganizaciju Brodsko-posavske županije i Grada Slavonskog Broda obilježena je jedanaesta obljetnica uspješnog djelovanja Zaklade Prsten koja pomaže stipendiranje studenata i učenika  s područja BiH ili podrijetlom iz BiH. 

Prije samog koncerta prisutne je pozdravio domaćin koncerta, predsjednik podružnice Prsten Brodsko-posavske županije Ivo Matić, predsjednik UBH Prsten Mijo Marić, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Prsten Marko Pipunić. Dobrodošlicu publici poželjeli su zamjenik gradonačelnik Slavonskog Broda,  Hrvoje Andrić i župan Brodsko-posavke županije Danijel Marušić kao izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića. Izaslanica predsjednice RH Renata Margaretić Urlić prenijela je pozdrave predsjednice, a završno se obratio i hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović. 

Dvosatni koncert otvorila je poznata sopranistica Sandra Bagarić koja je uz klavirsku pratnju pijanista Darka Domitrovića izvela nekoliko uspješnica različitog žanra. Mlada pjevačica i kantautorica Mia Dimšić te dobitnica čak šest Porina svojim je hitovima raznježila publiku dok su frontmen Pero Galić i klavijaturist Branimir Jovanovac iz rock grupe Opća opasnost na noge digli prisutne u koncertnoj dvorani. Tamburaški sastav Sinovi ravnice atmosferu na koncertu doveli su do usijanja, a pred kraj koncerta sa sopranisticom Sandrom Bagarić izveli su i zajednički duet 'Bagrem' kojeg je publika nagradila velikim pljeskom.   

Zaklada Prsten osnovana je 2007. godine sa svrhom stipendiranja učenika i studenata Hrvata u Bosni i Hercegovini, kao i onih podrijetlom iz BiH koji žive u Hrvatskoj. Do sada je Zaklada Prsten stipendirala 117 studenta i učenika slabijeg imovinskog statusa tijekom cijelog školovanja te je za još više od njih stotinu Zaklada osigurala sredstva za dio školovanja. Do sada su članovi i prijatelji UBH Prsten za rad Zaklade osigurali više od tri milijuna i tristo tisuća kuna. 

U svrhu prikupljanja sredstava za daljnji rad Zaklade u organizaciji Udruge do sada je održano sedam humanitarnih koncerata, a ovogodišnja sredstva prikupljena održavanjem koncerta biti će raspoređena u fond za stipendiranje studenata i učenika koji će se s početkom akademske godine 2018. – 2019. moći prijaviti na natječaj za dodjelu stipendija. 

O Udruzi bosanskih Hrvata Prsten

Udruga bosanskih Hrvata Prsten vodeća je nepolitička i neprofitna Udruga u Hrvatskoj za promicanje i zaštitu tradicije, kulture, gospodarske suradnje, druženja i humanitarnog djelovanja Hrvata u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, u cilju očuvanja temeljnih vrijednosti i jedinstva hrvatskog naroda i njegova prosperiteta. Udruga okuplja brojne gospodarstvenike, intelektualce, liječnike, sportaše, humaniste, umjetnike i sve ljude dobre volje, a najvažniji projekt Udruge svakako je Zaklada Prsten koja stipendira talentirane učenike i studente s područja BiH.

 

Zadnje vijesti

Gradsko kupalište na Savi i ove godine mnogima rješenje za potrebno osvježenje od ljetnih vrućina

Jedna novooboljela osoba od SARS-CoV-2 u protekla 24 sata

Mile Maras najbolji senior, Stjepan Damjanović junior na šahovskom turniru povodom Dana pobjede

FOTO GALERIJA

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu

Vole je bikeri, pivoljupci, gurmani, vrijeme je da i vi otkrijete njezine ljepote

[FOTOGALERIJA] Vrpolje: novozaređeni svećenik fra Gabrijel Bošnjak proslavio svoju Mladu misu

Mladi Brođani prvaci Hrvatske u malom nogometu