Za rukometaše Broda jesenska polusezona istok mogla je biti i bolja

Za rukometaše Broda polusezona u Drugoj ligi – istok mogla je biti i bolja, međutim, sve se još može popraviti u nastavku prvenstva.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 12.01.2020
 Uoči početka ove sezone na klupu se nakon nekoliko godina ponovno vratio trener Senad Baranja, dok je dosadašnji trener Saša Sertić bio njegov pomoćnik koji je u pojedinim utakmicama i bio na parketu. Na kraju su nakon 9. kola Brođani na pretposljednjem 9. mjestu od 10 klubova, ali im Valpovka na 4. mjestu bježi samo 4 boda. Isto toliko bodova igrači trenera Baranje imaju prednost u odnosu na posljednjeplasirani Feniks iz Osijeka.

Tako su mladi igrači u ovoj sezoni silom prilika dobili minutažu prije svih Sandi Bohm i Marko Bajan koji je imao zapaženih nastupa, dok su tu još bili: Leo Vukadinović, Filip Pavičić, Dominik Ferić, Mario Letić, Matko Tonković te golmani Lovro Pejaković i Ivan Rakić.

Tijekom 9 utakmica u prvom djelu prvenstva Druge lige - istok rukometaši Broda zabilježili su 3 pobjede te imaju 6 poraza. Osvojili su 6 bodova baš koliko ih ima i Županja na 8. mjestu, dok im bod bježi druga ekipa Osijeka, a samo 2 prošlogodišnji prvo B ligaši Borovo i Nova Gradiška. Od 3 pobjede sve su zabilježene u Sportskoj dvorani Brod, dok je Županja svladana s minimalnih 30:29, a druga ekipa Osijeka i Feniks iz Osijeka nadigrani su s 10 golova prednosti. U tim pobjedama pred kraj polusezone trener Baranja imao je u momčadi povratnike Emila Okružnika i pogotovo Ivana Janjića tako da su rukometaši Broda bili osjetno pojačani.

Osim povratnika Okružnika i Janjića rukometu se vratio Tomislav Podnar, dok će rukometaši Broda u nastavku biti jači za Josipa Sarića i Davora Alajicu koji su se vratili iz Županje, dok je tu i Krešimir Simeon koji također nije igrao u prvom dijelu. Sa svima njima bit će to momčad koja će se brzo naći među vodećim klubovima ovog natjecanja-

U međuvremenu je Ivan Janjić prihvatio ponudu Požege koja igra u Prvoj B ligi, međutim, bez obzira na to rukometaši Broda u nastavku žele osjetno popraviti svoj položaj na tablici. To im jamči i raspored s obzirom da će od 9 utakmica 5 igrati na domaćem, a 4 na gostujućem terenu. Nastavak prvenstva predviđen je za 15. veljače kada će Brođani na domaćem terenu ugostiti Novu Gradišku.

Zadnje vijesti

Brođanima ne smetaju rigorozne mjere protiv epidemije

Epidemija stvorila probleme i hrvatskim uzgajivačima junetine

Županija otvorila Javni poziv za financiranje programa projekata udruga

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji