Za rukometaše Broda jesenska polusezona istok mogla je biti i bolja

Za rukometaše Broda polusezona u Drugoj ligi – istok mogla je biti i bolja, međutim, sve se još može popraviti u nastavku prvenstva.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 12.01.2020
 Uoči početka ove sezone na klupu se nakon nekoliko godina ponovno vratio trener Senad Baranja, dok je dosadašnji trener Saša Sertić bio njegov pomoćnik koji je u pojedinim utakmicama i bio na parketu. Na kraju su nakon 9. kola Brođani na pretposljednjem 9. mjestu od 10 klubova, ali im Valpovka na 4. mjestu bježi samo 4 boda. Isto toliko bodova igrači trenera Baranje imaju prednost u odnosu na posljednjeplasirani Feniks iz Osijeka.

Tako su mladi igrači u ovoj sezoni silom prilika dobili minutažu prije svih Sandi Bohm i Marko Bajan koji je imao zapaženih nastupa, dok su tu još bili: Leo Vukadinović, Filip Pavičić, Dominik Ferić, Mario Letić, Matko Tonković te golmani Lovro Pejaković i Ivan Rakić.

Tijekom 9 utakmica u prvom djelu prvenstva Druge lige - istok rukometaši Broda zabilježili su 3 pobjede te imaju 6 poraza. Osvojili su 6 bodova baš koliko ih ima i Županja na 8. mjestu, dok im bod bježi druga ekipa Osijeka, a samo 2 prošlogodišnji prvo B ligaši Borovo i Nova Gradiška. Od 3 pobjede sve su zabilježene u Sportskoj dvorani Brod, dok je Županja svladana s minimalnih 30:29, a druga ekipa Osijeka i Feniks iz Osijeka nadigrani su s 10 golova prednosti. U tim pobjedama pred kraj polusezone trener Baranja imao je u momčadi povratnike Emila Okružnika i pogotovo Ivana Janjića tako da su rukometaši Broda bili osjetno pojačani.

Osim povratnika Okružnika i Janjića rukometu se vratio Tomislav Podnar, dok će rukometaši Broda u nastavku biti jači za Josipa Sarića i Davora Alajicu koji su se vratili iz Županje, dok je tu i Krešimir Simeon koji također nije igrao u prvom dijelu. Sa svima njima bit će to momčad koja će se brzo naći među vodećim klubovima ovog natjecanja-

U međuvremenu je Ivan Janjić prihvatio ponudu Požege koja igra u Prvoj B ligi, međutim, bez obzira na to rukometaši Broda u nastavku žele osjetno popraviti svoj položaj na tablici. To im jamči i raspored s obzirom da će od 9 utakmica 5 igrati na domaćem, a 4 na gostujućem terenu. Nastavak prvenstva predviđen je za 15. veljače kada će Brođani na domaćem terenu ugostiti Novu Gradišku.

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"