Za Robija se ujedinila rukometna Slavonija i Baranja

U odlično popunjenoj dvorani Brod odigrana je humanitarna rukometna utakmica s koje je sav prihod uplaćen za liječenje teško oboljelog mladog rukometaša Roberta Filipovića. U revijalnom susretu sastali su se Brod kojeg su za ovu prigodu pojačali njegovi bivši igrači iz Hrvatske i inozemstva, dok je s druge strane bila vrlo jaka reprezentacija Slavonije i Baranje.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 18.04.2019
Za Robija se ujedinila rukometna Slavonija i Baranja


 Nakon dugo vremena okupila se rukometna reprezentacija Slavonije i Baranje te je isto tako nakon određenog perioda i dvorana Brod bila dobro popunjena na jednoj rukometnoj utakmici. Svi gledatelji kao i akteri s obje strane odlučili su dati svoj obol za liječenje teško bolesnog mladog rukometaša Roberta Filipovića. Sve je inicirao Darko Celner koji je imao veliku podršku svih trenera u svim klubovima s područja Slavonije i Baranje. Uz njega u samoj organizaciji utakmice bio je Požežanin Dario Anić koji je vodio reprezentaciju Slavonije i Baranje do pobjede nad Brodom s 37:33.

Za reprezentaciju Slavonije i Baranje nastupili su igrači iz; Osijeka, našičkog Nexea, Đakova, Virovitice, Požege, Županje i Nove Gradiške, dok su od prvoligaša izostali samo Spačva iz Vinkovaca i Borovo.

Za rukometaše Broda nastupilo je 10 njihovih bivših igrača koji danas nisu članovi matičnog kluba. Pojedini više ne igraju poput Dejana Rašića, Emila Okružnika, Marka Didića, Ante Duvnjaka i Filipa Šutala, dok su uz njih za bivši klub još igrali: Ivan Janjić, Matej Sarić, Mario Vuković te dvojac koji je za ovu prigodu došao iz Njemačke Vanja Babler i Karlo Oroz.

Rezultat u samoj utakmici je manje važan, ali izdvojimo da su rukometaši Broda u vodstvu bili cijelo prvo poluvrijeme, dok su najveću razliku imali od 5 golova. Za samo 5 minuta u nastavku golom Tina Kužea reprezentacija Slavonije i Baranje dolazi do prvog poravnanja na 18:18. Ubrzo gostujuća selekcija preko sjajnog Marina Greganića prvi put prelazi u vodstvo koje je držala sve do kraja za konačnih 37:33. Bilo je tu lijepih i atraktivnih poteza na obje strane, dok je prvo ime bio mladi član repreznetacije Hrvatske Marin Greganić koji je član Nexea iz Našica te je u ovoj revijalnoj utakmici postigao 10 golova.

Uz Greganića u reprezentaciji Slavonije i Baranje po 5 golova dali su Luka Cickaj iz Osijeka i Luka Moslavac član Virovitice. Kod rukometaša Broda najučinkovitiji je s 9 golova bio Ivan Janjić koji je član prvobeligaša Virovitice, dok je 5 pogodaka zabio Ivan Rašić. U poluvremenu su obje ekipe istrčavale kontre s vremenskim ograničenjem od 6 sekundi, a tu je s 5:4 uspješnija bila selekcija Slavonije i Baranje. Uz donacije i prihod od ulaznica novčana sredstva prikupljala su se i na aukciji od prodaje dresova: Duvnjakov od reprezentacije Hrvatske, pa Horvatov od PPD Zagreba s potpisom svih igrača te od Jaganjca člana Nexea. Točan iznos koliko je novca prikupljeno još uvijek nije poznato, ali će svakako pomoći pri liječenju Brođanina Roberta Filipovića, dok su svi rukometaši s područja Slavonskog Broda te Slavonije i Baranje pokazali svoju veličinu i humanost.

Zadnje vijesti

Andrija Štampar od Brodskih Drenovaca do Kine

Završnica Kupa RH u nogometu za mlađe uzraste u Slavonskom Brodu

Brođani hodočastili u Bleiburg

FOTO GALERIJA

Mednim doručkom otvorene 21. Poljoprivredno-poduzetničke ideje i 2. Proljetni sajam u Novoj Gradiški

Održana manifestacija „Volim Brod“ – Djeca i mladi svome gradu za njegov dan

Dalija Orešković u Slavonskom Brodu predstavila program START-a: Zalažemo se za uvođenje europske minimalne plaće

Održan središnji dio programa povodom obilježavanja Dana grada

U čast svetom Ivanu Nepomuku zapaljen Ivanjski krijes