Za Rekord Tim 3 domaće pobjede

Ove sezone u Drugoj ligi istok za košarkaše natječe se 8 klubova koji će dvokružno odigrati 14 utakmica. Jedini predstavnik Brodsko – posavske županije u ovom natjecanju su košarkaši Rekord Tima iz Oriovca koji nakon 10. kola imaju polovičan učinak od 5 pobjeda i isto toliko poraza te se nalaze na 4. mjestu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 23.02.2019
Za Rekord Tim 3 domaće pobjede
Ekipa trenera Darka Krištije zabilježila je 3 domaće pobjede i to nad: KA Osijek, Vinkovcima i Vrijednosnicama OS Inspekt ing, dok su 2 uspjeha imali na gostovanjima kod KA Osijek i u Požegi. Te dvije gostujuće pobjede na neki način kompenzirale su domaće poraze od Županje i Požege. U ovoj sezoni Oriovčani do kraja žele zadržati postojeću poziciju, ali se isto nadaju i proširenju svoje male dvorane.

Odmah iza Rekord Tima na 5. mjestu nalaze se košarkaši Požege koje vodi trener Dario Rich. U dosadašnjih 10 utakmica Požežani imaju 4 pobjede i 6 poraza. U svojoj dvorani Richova momčad zabilježila je dvije pobjede i to nad KA Osijek i Vinkovcima, dok su Osječane dobili na gostovanju kao i Rekord Tim iz Oriovca. Zato su Oriovčani odnijeli pobjedu iz Požege, dok su isto učinila i 2 vodeća kluba u ligi, Županja i Belišće.

U sastavu Požege uz sve domaće igrače igraju i 3 Brođanina, a to su od ranije Krešimir Herceg te od ove sezone Davor Galić i Adam Čeliković. Upravo je Davor Galić prosječnih 18 koševa po utakmici 5. strijelac lige, dok je odmah do njega na 6. mjestu Sven Abramović sa 17 ubačaja u svakom susretu. Uza sve to Abramović je na studiju u Zagrebu zajedno s Filipom Kojanovićem tako da njih dvojica imaju samo 1 trening s ekipom i to petkom prije prvenstvene utakmice.

U prvenstvu Druge lige – istok prošli vikend bila je stanka tako da se prvenstvo nastavlja danas i sutra, dok će Rekord Tim u Oriovcu ugostiti Borovo, a Požega također na domaćem parketu VROS Inspekt ing.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

VIDEO Armin Mašić i Zemir Mujčin članovi zlatne generacije

Peta obljetnica Umjetničke organizacije "Slavonski Brodvej"

Nema novooboljelih u županiji, pekarnicama se omogućava rad od 6 do 17 sati

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji