Za Rekord Tim 3 domaće pobjede

Ove sezone u Drugoj ligi istok za košarkaše natječe se 8 klubova koji će dvokružno odigrati 14 utakmica. Jedini predstavnik Brodsko – posavske županije u ovom natjecanju su košarkaši Rekord Tima iz Oriovca koji nakon 10. kola imaju polovičan učinak od 5 pobjeda i isto toliko poraza te se nalaze na 4. mjestu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 23.02.2019


Ekipa trenera Darka Krištije zabilježila je 3 domaće pobjede i to nad: KA Osijek, Vinkovcima i Vrijednosnicama OS Inspekt ing, dok su 2 uspjeha imali na gostovanjima kod KA Osijek i u Požegi. Te dvije gostujuće pobjede na neki način kompenzirale su domaće poraze od Županje i Požege. U ovoj sezoni Oriovčani do kraja žele zadržati postojeću poziciju, ali se isto nadaju i proširenju svoje male dvorane.

Odmah iza Rekord Tima na 5. mjestu nalaze se košarkaši Požege koje vodi trener Dario Rich. U dosadašnjih 10 utakmica Požežani imaju 4 pobjede i 6 poraza. U svojoj dvorani Richova momčad zabilježila je dvije pobjede i to nad KA Osijek i Vinkovcima, dok su Osječane dobili na gostovanju kao i Rekord Tim iz Oriovca. Zato su Oriovčani odnijeli pobjedu iz Požege, dok su isto učinila i 2 vodeća kluba u ligi, Županja i Belišće.

U sastavu Požege uz sve domaće igrače igraju i 3 Brođanina, a to su od ranije Krešimir Herceg te od ove sezone Davor Galić i Adam Čeliković. Upravo je Davor Galić prosječnih 18 koševa po utakmici 5. strijelac lige, dok je odmah do njega na 6. mjestu Sven Abramović sa 17 ubačaja u svakom susretu. Uza sve to Abramović je na studiju u Zagrebu zajedno s Filipom Kojanovićem tako da njih dvojica imaju samo 1 trening s ekipom i to petkom prije prvenstvene utakmice.

U prvenstvu Druge lige – istok prošli vikend bila je stanka tako da se prvenstvo nastavlja danas i sutra, dok će Rekord Tim u Oriovcu ugostiti Borovo, a Požega također na domaćem parketu VROS Inspekt ing.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

83 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Prekoračenje radnog vremena ugostiteljskog objekta

U Slavonskom Brodu uhvaćena lažna liječnica iz Srbije, botoksirala je žene bez dozvole

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška