Za male sportaše uskoro dolazi Sportski dječji vrtić „Palunko“

Grad Slavonski Brod svojim najmlađim sugrađanima kontinuirano osigurava nove vrtićke prostore, a uskoro se završava i uređenje novog sportskog dječjeg vrtića koji se nalazi u sklopu Sportske dvorane „Vijuš“.

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.09.2020
Za male sportaše uskoro dolazi Sportski dječji vrtić „Palunko“


 Izvođenje radova na Sportskom dječjem vrtiću „Palunko“ je pri samom kraju. Unutrašnjost vrtića je u potpunosti završena. Trenutno se obavlja završno čišćenje unutarnjih prostora i potrebno je izvršiti tehnički pregled vrtića kako bi se on mogao opremiti i na kraju pustiti u rad. U tijeku je i upis djece u spomenuti vrtić, a svi zahtjevi za upis u vrtić zaprimaju se do 12. rujna 2020. godine.

U Sportskom dječjem vrtiću „Palunko“ provodit će se standardni program predškolskog odgoja s posebnim naglaskom na cjelodnevno provođenje tjelesnih aktivnosti kako bi se na takav način utjecalo na zdravlje djece te potaknula njihova socijalizacija kroz igru i sport. Novim sportskim dječjim vrtićem dobit će se dodatnih 604 m2 vrtićkog prostora, a vrtić će moći prihvatiti ukupno 65 djece u tri skupine.

Slavonski Brod dobio je status „Grada-prijatelja djece“ 2009. godine i to upravo zbog brojnih projekata, mjera pomoći i općenito djelovanja za dobrobit djece i mladih. Grad je obnovio sve gradske dječje vrtiće, a mališanima je osigurao i nove moderne prostore za predškolski odgoj. Grad Slavonski Brod roditeljima pomaže i kroz subvencioniranje cijene vrtića. Također, s obzirom da se bilježi povećanje broja upisane djece, bilježi se i povećanje broja zaposlenih djelatnika u dječjim vrtićima.

Svi ovi projekti provode se s ciljem stvaranja što povoljnijih uvjeta za rast, učenje i napredak najmlađih građana Slavonskog Broda. 

Zadnje vijesti

Kako su se do sada škole snašle u covid situaciji?

Suvremena plesna predstava "Prostor ni ja" u Galeriji Ružić

Nevjerojatna polusezona nogometaša Omladinca iz Gornje Vrbe!

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta „Kuće sretnih ciglica“

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu