Za košarkašice Broda na Savi realna plasman u polusezoni

Za košarkašice Broda na Savi prvi dio sezone u Prvoj ligi završio je s objektivnim plasmanom na pretposljednjem mjestu s jednom pobjedom i 9 poraza.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 02.01.2018
 Kako samo posljednjeplasirana ekipa ispada iz lige, onda je trenutna pozicija na kojoj su Brođanke dovoljna da i četvrtu sezonu djevojke Dražena Rimarčuka igraju u prvoligaškom društvu.

I prije treće prvoligaške sezone znalo se da će se košarkašice Broda na Savi boriti za ostankom u ligi. Zabilježena je jedna i to gostujuća pobjeda  sa 76:62 u Zagrebu protiv Dubrave koja je završila posljednja bez pobjede. Međutim, uz malo sreće mogle su Brođanke do pobjeda na domaćem parketu u susretima protiv Podravca iz Virja koji je na Vijušu slavio s 60:54 i Zadra koji je došao do pobjede s 59:51.

Na dužim i težim gostovanjima nije nastupala Marina Ćurković koja je jedini centar, dok je ona pomogla u svim susretima u dvorani Vijuš kao i u zagrebu protiv Dubrave. Trener Rimarčuk imao je sve domaće igračice koje su pretežno juniorke, dok je bilo kadetkinja, pa i onih mlađih kadetkinja koje su 2003. godište. I ove sezone je prvom ime Broda na Savi Mihaela Lazić koja je tijekom ove jeseni imali puno problema. Zbog dehidracije tijekom ljetnih priprema u reprezentaciji nije bila prava u prvih nekoliko kola na početku novog prvenstva. Nakon toga počela je hvatati formu, a onda je uslijedila ozljeda skočnog zgloba koja ju je također izbacila na nekoliko utakmica s parketa. S njom i bez nje, igra Broda na Savi nije niti približno ista.

Najveći problem trener Rimarčuk imao je što nema glavne igračice na treningu. Ana Kolar trebala se oprostiti od igranja, ali su je nagovorili da pomogne. Iz Zadra na utakmice dolazi Monika Vojvodić koja kao Marina Akšamović, Ana Kolar i Ella Đukić dolazi na treninge samo petkom. Stoga se od košarkašica Broda na Savi i ne može očekivati više pogotovo što je Mihaela Lazić imala problema. U nastavku je želja samo dobiti domaću utakmicu protiv Dubrave iz Zagreba što bi trebalo biti dovoljno za ostankom u ligi. Međutim, stižu najave da se Dubrava ovu zimu pojačava.

Drugi dio prvenstva Prve lige košarkašice Broda na Savi otvaraju 13. siječnja s domaćom utakmicom protiv vodeće Trešnjevke iz Zagreba koja je u ovoj polusezoni bez poraza te je uspjela dobiti i aktualne prvakinje Medveščak.

Zadnje vijesti

U Davoru radovi na projektima teku nesmetano unatoč situaciji s koronavirusom

Građani se odlučili na dragovoljnu predaju oružja i pozvali policiju

Učenici medicinske škole povodom Svjetskog dana zdravlja dali podršku svim zdravstvenim djelatnicima

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji