X-team prvak 3. sezone BAVL-a

Ove godine je natjecanje u Brodskoj amaterskoj vaterpolskoj ligi bili specifično zbog pandemije. Bazeni su jedno vrijeme bili zatvoreni, dok stožer nije dopuštao igranje utakmica. Premda klor u bazenu ubija virus i mali je rizik od zaraze svi sudionici lige poštivali su upute stožera. Na kraju su ipak uspjeli odigrati sezonu nakon koje je prvak postao X-team.

Autor: Dunja Kokanović | Datum objave: 16.06.2021


 Ova 3. sezona u Brodskoj amaterskoj vaterpolskoj ligi najduže je i trajala upravo zbog pandemije i svih mjera. Kada su im mjere dopustile i kada je bazen bio otvoren odigrali su kolo ili 2, pa su tako kroz 7. mjeseci odradili 5. kola. U natjecanju je bilo 7 klubova s time što je Sport bar brzo odustao, pa je tako nakon regularnog dijela vodeći bio Hebang ispred X-teama i oni nisu igrali 1. kolo u doigravanju. Naime, čekali su svoje protivnike, pa je tako Hebrang u polufinalu sa 7:4 poražen od Brodskih Homera, dok je X-team s istim rezultatom svladao Dar.  U finalu je X-team s 5:4 bio bolji od ove sezone pojačanih Brodskih Homera.

U 3. sezoni Brodske amaterske vaterpolske lige za najboljeg vratara proglašen je Anto Kopoljar iz X-teama, dok je Marko Pejić iz Brodskih Homera najbolji strijelac. Uz Pejića Homere je svojim dolaskom iz Sport bara pojačao i Krešimir Marković tako da su oni bili ključna prevaga za povratak ove ekipe u vrh amaterskog vaterpola. 

U prve dvije sezone do naslova pobjednika u Brodskoj amaterskoj vaterpolskoj ligi dolazila je Budainka koja je ove sezone regularni dio završila na 5. mjestu, ali se nije uspjela plasirati u polufinale doigravanja. Ono po čemu je ova momčad poznata je da u njoj igraju 2 igrača s požeškog područja i to Vjekoslav Čerti i Jure Šain koji je rodom s Korčule, ali se oženio za Požežanku pa ostao živjeti u Zlatnoj dolini. Obojica su ljubitelji vaterpola, pa tako redovito dolaze na treninge i na utakmice.

Brodska amaterska vaterpolska liga okuplja oko 100 sudionika, dok je X-team koji je najbolje plivao te su bili redoviti na treninzima uspio s vrha skinuti dosadašnje dvostruke pobjednike Budainku. S otvaranjem vanjskih bazena krajem kolovoza u planu je tradicionalni turnir "Klepetan", dok bi od jeseni trebao početi i Homer kup.  

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni