Vučković: Moramo puno učiti, ali napredak je vidan i nudi optimizam

Pripreme hrvatske zaprežne reprezentacije za skorašnji nastup na Svjetskom prvenstvu u slovenskoj Lipici 22. do 24.rujna u punom su jeku, o tijeku priprema i očekivanjima na toj svjetskoj smotri u četvrtak popodne u krugu slavonskobrodske Srednje škole M.A.Relković upriličena je konferencija za novinare.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.08.2017
Vučković: Moramo puno učiti, ali napredak je vidan i nudi optimizam


 -Put naših vozača bio je naporan i dugotrajan, to je ciklus u kojem su morali proći dresurne vožnje, kvalifikacijske utakmice i sve ono što na svjetskim konjičkim smotrama ove vrste donosi bodove, ali i pruža mogućnosti da se puno toga novog nauči i napreduje. Na Svjetskom prvenstvu u Lipici u Sloveniji sudjelovat će sa svojim zaprežnim formacijama 23 ili 24 nacije, to je velika i jaka konkurencija i svaki rezultat iznad očekivanih bit će nam podstrek za daljnji rad. Za nas će to biti veliki događaj i prilika da pokažemo ne samo naš uzgoj konja i njihovu kvalitetu nego i naš mlade vozače da iskažu svoje sposobnosti–izjavio je na predstavljanju hrvatske zaprežne "repke" i Svjetskog prvenstva hrvatski izbornik Tomislav Vučković.

 
Trener hrvatske reprezentacije Jambor Vilmos dodaje kako su naši vozači veliki talenti u tom sportu i da će svojim potencijalom zasigurno obradovati sve koji vole konjičke, poglavito zaprežne natjecateljske smotre. Jer, nije tajna, to nam svi odaju priznanje, da Hrvatska, pogotovo Slavonija, ima ponajbolja grla na svijetu, još samo da vozači steknu toliko potrebnu vještinu i rutinu i neće biti iznenađenje ako u doglednom razdoblju počnu ostvarivati zapaženije rezultate na svjetskim natjecanjima. 
 
foto: BG
Zadnje vijesti

Predbožićni susret nadbiskupa Hranića i medijskih djelatnika

11 odličja Karate kluba Slavonski Brod u Osijeku

Oprezno u prometu, prošli tjedan 23 nesreće

VIJESTI

Božićna čestitka

Predbožićni susret nadbiskupa Hranića i medijskih djelatnika

NAJČITANIJE DANAS

"Čist Božić i Bistra Nova Godina"

Brodski ronioci sudjelovali u eko akciji u Splitu

FOTO GALERIJA

Veleučilište u Slavonskom Brodu počelo s provedbom projekta STEM Eco&Energetics

Muzej Brodskog Posavlja predstavlja brodsku arheološku zonu

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju