Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu

Hrvatska je ovogodišnja zemlja partner Zelenog tjedna. Internacionalni sajam Zeleni tjedan od velike je važnosti za predstavljanje hrvatske poljoprivrede i njene specifičnosti na najvećoj europskoj poljoprivrednoj pozornici.

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.01.2020
Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu


 Turistička zajednica Brodsko – posavske županije je iskoristila priliku da se na ovom sajmu putem izlagača iz Brodsko – posavske županije putem kataloga predstavi  turističku i eno gastro ponudu putem najnovijih izdanja općih i tematskih kataloga.

Hrvatsku je predstavljalo pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji su ponudili svijetu okus Hrvatske - gastronomske delicije poput pršuta, kulena, meda, ulja, rakije, vina te brojnih drugih autohtonih zaštićenih proizvoda. Među 50-tak izlagača iz Hrvatske, Brodsko-posavsku županiju predstavljaju OPG Vučković iz Oriovca sa vinima i OPG Šarčević sa lješnjacima.

Dragica Vučković je ovom prilikom kao predstavnica OPK Vučković, ali i kao član Skupštine Turističke zajednice Brodsko – posavske županije ujedno  promovirala našu Brodsko – posavsku županiju na način da je  na štandu osim svojih vrhunskih vina izložila i kataloge Turističke zajednice (na njemačkom i engleskom  jeziku) s ciljem da putem njih pruži i dodatnu informaciju o općoj turističkoj ponudi naše Županije, ključnim turističkim proizvodima, posebice eno gastro ponudi na koju  smo ponosni.

Ovo je ogledni primjer dobre suradnje privatnog sektora i sustava turističkih zajednica zaduženih za promociju. Iako ovaj model promocije nije uvijek  pravilo odličan je primjer suradnje pogotovo što je u katalogu „Udahni, okusi , doživi…!“ zastupljena između ostalog i vinska priča i ponuda obitelji Vučković.

Ceremoniju je otvorila njemačka ministrica poljoprivrede Julia Klöckner. Hrvatska je zemlja partner ovogodišnjeg sajma i predstavljao ju je hrvatski premijer Andrej Plenković i ministrica poljoprivreda Marija Vučković, koji su nakon ceremonije otvaranja bili domaćini prijema za 3600 uzvanika iz 100 zemalja svijeta.

Zadnje vijesti

Oriolik se plasirao u četvrtfinale Kupa Hrvatske

28 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Klub mladih Udruge osoba s invaliditetom "Loco Moto" uživa u zajedničkom druženju

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

U Požegi započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 29. naraštaja ročnika

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“