Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu

Hrvatska je ovogodišnja zemlja partner Zelenog tjedna. Internacionalni sajam Zeleni tjedan od velike je važnosti za predstavljanje hrvatske poljoprivrede i njene specifičnosti na najvećoj europskoj poljoprivrednoj pozornici.

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.01.2020
Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu
 Turistička zajednica Brodsko – posavske županije je iskoristila priliku da se na ovom sajmu putem izlagača iz Brodsko – posavske županije putem kataloga predstavi  turističku i eno gastro ponudu putem najnovijih izdanja općih i tematskih kataloga.

Hrvatsku je predstavljalo pedesetak izlagača, velikih i malih poljoprivredno-prehrambenih tvrtki i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji su ponudili svijetu okus Hrvatske - gastronomske delicije poput pršuta, kulena, meda, ulja, rakije, vina te brojnih drugih autohtonih zaštićenih proizvoda. Među 50-tak izlagača iz Hrvatske, Brodsko-posavsku županiju predstavljaju OPG Vučković iz Oriovca sa vinima i OPG Šarčević sa lješnjacima.

Dragica Vučković je ovom prilikom kao predstavnica OPK Vučković, ali i kao član Skupštine Turističke zajednice Brodsko – posavske županije ujedno  promovirala našu Brodsko – posavsku županiju na način da je  na štandu osim svojih vrhunskih vina izložila i kataloge Turističke zajednice (na njemačkom i engleskom  jeziku) s ciljem da putem njih pruži i dodatnu informaciju o općoj turističkoj ponudi naše Županije, ključnim turističkim proizvodima, posebice eno gastro ponudi na koju  smo ponosni.

Ovo je ogledni primjer dobre suradnje privatnog sektora i sustava turističkih zajednica zaduženih za promociju. Iako ovaj model promocije nije uvijek  pravilo odličan je primjer suradnje pogotovo što je u katalogu „Udahni, okusi , doživi…!“ zastupljena između ostalog i vinska priča i ponuda obitelji Vučković.

Ceremoniju je otvorila njemačka ministrica poljoprivrede Julia Klöckner. Hrvatska je zemlja partner ovogodišnjeg sajma i predstavljao ju je hrvatski premijer Andrej Plenković i ministrica poljoprivreda Marija Vučković, koji su nakon ceremonije otvaranja bili domaćini prijema za 3600 uzvanika iz 100 zemalja svijeta.

Zadnje vijesti

Epidemiološka situacija na području Brodsko-posavske županije za sada pod apsolutnim nadzorom

Juniorima KK "Slavonski Brod 1946" pripao gradski derbi

Održana “Plava rapsodija” večer poezije, sudjelovao i policajac pjesnik Zrinko Kapetanić

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama