Vruće, kiša, vruće, pljuskovi i grmljavine, pa opet vruće

Nakon nekoliko dana svježijeg vremena svjedočimo, evo, novom "naletu" ljetne vrućine i sve što sa njom "ide".

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 09.08.2017
Vruće, kiša, vruće, pljuskovi i grmljavine, pa opet vruće


 O prekosutra, petak, stiže novo osvježenje, nakon toga nove "visoki" Celzijusi. Nema druge, tako je ovog ljeta "zapisano", kome vrućine škode valja izdržati, onima drugima pravo je vrijeme za ljetnu uživanciju.

Glavni meterolog HRT-a Zoran Vakula, piše Večernji list, pojasnio je detaljnije promjene vremena koje su pred nama. Dok, recimo, u Dalmaciji toplinski val koji može djelovati na zdravlje nije ni završio, u sjevernije krajeve već stiže novi, srećom, za mnoge, kraćeg trajanja. Ali, dugotrajno neće biti ni svježije (nit)i kišovitije razdoblje. No, problem je što će promjena vremena ponovno, svjedočimo tomu ovog ljeta, biti nagla, žestoka i burna, ovaj put vjerojatno diljem Hrvatske. 

Sa zapada se približava frontalni poremećaj, a prije njega nam opet dolazi osjetno topliji zrak, stoga je za danas predviđena najviša dnevna temperatura u Slavoniji, Baranji i Srijemu oko 36  stupnjeva, sunčano, uz slab do umjeren jugoistočnjak, pljuskovi i grmljavina vjerojatni su uz granicu sa Slovenijom i BiH, na sjevernom Jadranu stabilno sunčano i suho. Sutra, u četvrtak, će biti vrhunac novog kratkog toplinskog vala, uz temperaturu ponegdje i do 40 stupnjeva C, osobito u Slavoniji, Baranji i Srijemu, te u unutrašnjosti Dalmacije, u subotu u unutrašnjosti slijedi, opet, nagli pad temperature i dodatni osjećaj svježine, pljuskova i grmljavine u petak i subotu bit će gotovo posvuda, ponegdje i obilnija kiša, olujno nevrijeme s tučom, a potkraj ovog i početkom idućeg tjedna ponovno mirnije, stabilnije i toplije, vruće, pa unatoč povremenim hladnijim šokovima mjesec kolovoz nastavlja "stopama" jednog od najtoplijih u znanoj povijesti mjerenja.

Zadnje vijesti

FAK su zbog kvalitete već prozvali "Dubrovačkim ljetnim igrama za amatere"

Limena glazba Željezničar nastupila na Korzu

Počeo kamp inovatora u okviru projekta Pametne škole

SPORT

Grad će ugostiti više od 200 mladih kajakaša

Olimpik dobio organizaciju Kupa Hrvatske

NAJČITANIJE DANAS

Uskoro novi album

VIDEO Premijera: Hojsak & Novosel s "Hodaj" najavili suradnju s Gibonnijem

FOTO GALERIJA

Odličan uspjeh učenika iz Slavonskog Kobaša u nacionalnom natjecanju iz robotike i programiranja

Učenici OŠ Ljudevita Gaja peti put među najuspješnijim ekolozima

Berba odličja za brodske karataše na tri natjecanja

Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski“ općine Vrpolje održala javnu tribinu "Ohrabri se i postani poduzetnica“

Rekordnih 260 sudionika tradicionalne Tijelovske biciklijade