Vruće, kiša, vruće, pljuskovi i grmljavine, pa opet vruće

Nakon nekoliko dana svježijeg vremena svjedočimo, evo, novom "naletu" ljetne vrućine i sve što sa njom "ide".

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 09.08.2017
Vruće, kiša, vruće, pljuskovi i grmljavine, pa opet vruće


 O prekosutra, petak, stiže novo osvježenje, nakon toga nove "visoki" Celzijusi. Nema druge, tako je ovog ljeta "zapisano", kome vrućine škode valja izdržati, onima drugima pravo je vrijeme za ljetnu uživanciju.

Glavni meterolog HRT-a Zoran Vakula, piše Večernji list, pojasnio je detaljnije promjene vremena koje su pred nama. Dok, recimo, u Dalmaciji toplinski val koji može djelovati na zdravlje nije ni završio, u sjevernije krajeve već stiže novi, srećom, za mnoge, kraćeg trajanja. Ali, dugotrajno neće biti ni svježije (nit)i kišovitije razdoblje. No, problem je što će promjena vremena ponovno, svjedočimo tomu ovog ljeta, biti nagla, žestoka i burna, ovaj put vjerojatno diljem Hrvatske. 

Sa zapada se približava frontalni poremećaj, a prije njega nam opet dolazi osjetno topliji zrak, stoga je za danas predviđena najviša dnevna temperatura u Slavoniji, Baranji i Srijemu oko 36  stupnjeva, sunčano, uz slab do umjeren jugoistočnjak, pljuskovi i grmljavina vjerojatni su uz granicu sa Slovenijom i BiH, na sjevernom Jadranu stabilno sunčano i suho. Sutra, u četvrtak, će biti vrhunac novog kratkog toplinskog vala, uz temperaturu ponegdje i do 40 stupnjeva C, osobito u Slavoniji, Baranji i Srijemu, te u unutrašnjosti Dalmacije, u subotu u unutrašnjosti slijedi, opet, nagli pad temperature i dodatni osjećaj svježine, pljuskova i grmljavine u petak i subotu bit će gotovo posvuda, ponegdje i obilnija kiša, olujno nevrijeme s tučom, a potkraj ovog i početkom idućeg tjedna ponovno mirnije, stabilnije i toplije, vruće, pa unatoč povremenim hladnijim šokovima mjesec kolovoz nastavlja "stopama" jednog od najtoplijih u znanoj povijesti mjerenja.

Zadnje vijesti

Luis Fonsi s “Despacitom” 26. studenog dolazi u zagrebačku Arenu!

Održan Dan otvorenih vrata za sve zainteresirane za pripremu i provedbu EU projekata

Predavanje talijanske arheologinje Sare Zanni u Muzeju Brodskog Posavlja

VIJESTI

Učilište "Moneo"

Održan Dan otvorenih vrata za sve zainteresirane za pripremu i provedbu EU projekata

NAJČITANIJE DANAS

NAJVEĆA SVJETSKA ATRAKCIJA STIŽE U HRVATSKU

Luis Fonsi s “Despacitom” 26. studenog dolazi u zagrebačku Arenu!

FOTO GALERIJA

Blagoslov đaka na početku nove školske i vjeronaučne godine

I članovi AK Marsonia sudjelovali u donacijskoj utrci Lige protiv raka

Proslavljen Dan Općine Brodski Stupnik

Izvrnuto, istrgnuto, izokrenuto

Modna revija za 10 godina rada Tajane Jurišić Taye