Vrlo dobra sezona Sikirevaca u Međužupanijskoj ligi Brod / Požega

Iza nogometaša Sikirevaca je vrlo dobra sezona u MŽNL Brod / Požega u kojoj su na kraju završili na 4. mjestu sa 4 boda manje od trećeplasiranog Slavonca iz Nove Kapele.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 18.07.2021
Vrlo dobra sezona Sikirevaca u Međužupanijskoj ligi Brod / Požega


 Kada se uzme podatak da je momčad sezonu prije bila posljednja i da ih je od ispadanja spasio prekid prvenstva i pandemija, onda je ovaj rezultat veliki korak prema naprijed. Naime, u Sikirevcima su se između 2 prvenstva presložili i dobro posložili što im je donijelo plasman u gornji dio prvenstvene ljestvice. Jedan od ključnih igrača za uspon momčad je Adam Živić koji se iz Njemačke vratio u matični klub.

Nogometaši Sikirevaca u drugoj polusezoni osvojili su 22 boda što je za 2 više nego u jesenskom dijelu. Ukupno je u cijelom prvenstvu zabilježeno 13 pobjeda, 3 neodlučene te 10 poraza.  Na svom terenu u Sikirevcima osvojeno je 29 bodova, a 13 u gostima. Učinak bi bio i bolji da su se na domaćem terenu svladali Požega i Kuzmica protiv kojih je odigrano bez pobjednika. Jedini su sva 3 boda iz Sikirevaca odnijele dvije najbolje ekipe u ligi, novi trećeligaš Omladinac iz Gornje Vrbe i Svačić iz Starog Slatinika. Zato su u drugom dijelu sezone zabilježe 3 pobjede u gostima i to u: Kuzmici, Oprisavcima i Vidovcima.

Momčad Sikirevaca vodi Mato Stanić koji je iz Pruda iz susjedne BiH i koji svakodnevno na treninge prelazi državnu granicu. Stanić je u igračkoj karijeri bio vezni te ga Brođani pamte iz kraja osamdesetih godina kada je igrao za ondašnji BSK, danas Marsoniju. U klubu su zadovoljni s njegovim radom tako da će on Sikirevce voditi i u novoj sezoni.

Osim vratara, obrambenih i veznih igrača u Sikirevcima traže i napadača jer su i u tom dijelu u prošloj sezoni imali problema.

Što se tiče napadača Sikirevci su imali nekoliko izjednačenih strijelaca, pa je tako kapetan Josip Petrić postigao 8, a Antun Kladarić i Matej Knežević svaki po 7 golova. Pripreme su nogometaši Sikirevaca počeli prošle nedjelje, 11. srpnja, dok ovaj vikend nastupaju na turniru u Velikoj Kopanici.

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara