Vrhunska organizacija i pozornica, vrhunski headlineri i bendovi, noćna utrka brodskim ulicama

Ovogodišnji, treći po redu, Slavonija fest CMC-200 bit će najbolji do sada, kažu organizatori

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.05.2018
Vrhunska organizacija i pozornica, vrhunski headlineri i bendovi, noćna utrka brodskim ulicama


 Sudeći po izjavama ključnih sudionika u organizaciji ovogodišnji CMC-Slavonija fest 200 24. i 25.kolovoza u brodskoj Tvrđavi bit će najbolji do sada. Radit će ga vrhunski organizatori za takvu "vrstu" događanja, pozornica će u scenskom smislu biti najatraktivnija dosad, za Brođane će svirati najbolji bendovi i headlineri koji "nešto" znače, ne samo u Hrvatskoj.

Da će tako i biti potvrdili su u ponedjeljak navečer u Kapelanovu stanu u brodskoj Tvrđavi na tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Slavonskog Broda i predsjednik gradske TZ Mirko Duspara, direktorica gradske TZ Biljana Lončarić, Igor Polak glavni producent HGF-a i koordinator CMC festivala,  i dr.

-Blizu smo CMC festivala, trećeg po redu. Godine lete. Po izvješću Policijske uprave lani je tijekom održavanja CMC festivala kroz Tvrđavu prošlo je preko 10 tisuća ljudi, to govori da ima interesa kod građana Broda za takvu vrstu glazbe.  Ostajemo vjerni puncku  i rocku, mislim da to bi to moglo biti bolje nego u prve dvije godine. Posebno me veseli da uz legende rocka iz Hrvatske i okolnih zemalja priliku dobiju i manje afirimirani sastavi i da na prekrasnoj pozornici budu rame uz rame s legendama rocka ove regije-rekao je, uz ostalo, predsjednik gradske TZ Mirko Duspara.

U sklopu lanjskog CMC-Slavonija fest 200 bila je organizirana i noćna utrka brodskim ulicama. Ove godine bit će to podignuto na još višu razinu, organizatori najavljuju 300 do 400 trkača, trčat će se 5 i 10 km. Start i cilj je brodska Tvrđava, sve počinje u 19 sati 25.kolovoza. Organizator trke je udruga „Kultura tijela“. -Provodimo rekreativne sadržaje u Slavonskom Brodu već dvije godine. Ovo nam je treća godina djelovanja i mislimo da smo pozitivna priča grada koja oko sebe okuplja dvjestotinjak sugrađana koji se bave trčanjem. Ove godine organizirat ćemo glazbeno-trkački doživljaj pod nazivom „Slavonska trka“ , želimo istaknuti Brod kao centar velikog trkačkog eventa i pozicionirati grad na trkačku kartu Republike Hrvatske. Trka zato što nas taj naziv vraća u mladenačko doba, o čemu svjedoči i logo ali moderni dizajn trkača koji se provlači kroz obilježja narodnih motiva Slavonije-kaže Tomislav Marinović, predsjednik „Kulture tijela“.

Popis glazbenih izvođača na ovogodišnjem CMC Slavonija festu 200 zasad je tajna, ali je gotovo sigurno da će biti ponajbolje do sada. S nekima se već dogovorilo, s mnogima još nije, ali čini se i učinit će se sve da na pozornicu u brodskoj Tvrđavi dođu i sviraju baš oni najbolji.

 -Radi se paralelno na vizuali i dizajnu pozornice, svake godine valja dodati nešto novo a cilj nam je nadmašiti dvije ranije u pogledu scenskih efekata i samih izvođača-rekao je Igor Polak, glavni producent HGF-a i koordinator CMC festivala. Prva večer CMC-a ima za cilj također podići ljestvicu, smanjit će se broj bendova ali biti kvalitetni(ji), ne samo oni koji su se dokazali na festivalima nego i koji će dati zahtjevnoj brodskoj publici ponuditi i odsvirati ono najbolje. Na drugoj večeri bit će oni vrhunski, svi vodeći rockeri i grupe žele i hoće doći u Brod na CMC festival, to je jamstvo publici da će itekako imati u čemu uživati.

Zadnje vijesti

'Brodski list' postao 'Posavska Hrvatska'

U župi Sibinj počinje trodnevna duhovna priprava uoči slavlja mlade mise vlč. Filipa Sertića

Briljantan uspjeh za brodske "Alfe" na turniru u Ohridu: 2 zlatne i 2 srebrne medalje!

VIJESTI

Prvi mladomisnik nakon 40 godina

U župi Sibinj počinje trodnevna duhovna priprava uoči slavlja mlade mise vlč. Filipa Sertića

SPORT

ITF Taekwon-do turnir Ohrid Open 2019.

Briljantan uspjeh za brodske "Alfe" na turniru u Ohridu: 2 zlatne i 2 srebrne medalje!

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

U dječjem folklornom kampu u Donjim Andrijevcima sudjelovalo 40 učenika

U katedrali sv. Terezije Avilske zaređena dva nova svećenika Požeške biskupije

"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine