Vrhunska organizacija i pozornica, vrhunski headlineri i bendovi, noćna utrka brodskim ulicama

Ovogodišnji, treći po redu, Slavonija fest CMC-200 bit će najbolji do sada, kažu organizatori

Autor: Brodportal | Datum objave: 08.05.2018
 Sudeći po izjavama ključnih sudionika u organizaciji ovogodišnji CMC-Slavonija fest 200 24. i 25.kolovoza u brodskoj Tvrđavi bit će najbolji do sada. Radit će ga vrhunski organizatori za takvu "vrstu" događanja, pozornica će u scenskom smislu biti najatraktivnija dosad, za Brođane će svirati najbolji bendovi i headlineri koji "nešto" znače, ne samo u Hrvatskoj.

Da će tako i biti potvrdili su u ponedjeljak navečer u Kapelanovu stanu u brodskoj Tvrđavi na tiskovnoj konferenciji gradonačelnik Slavonskog Broda i predsjednik gradske TZ Mirko Duspara, direktorica gradske TZ Biljana Lončarić, Igor Polak glavni producent HGF-a i koordinator CMC festivala,  i dr.

-Blizu smo CMC festivala, trećeg po redu. Godine lete. Po izvješću Policijske uprave lani je tijekom održavanja CMC festivala kroz Tvrđavu prošlo je preko 10 tisuća ljudi, to govori da ima interesa kod građana Broda za takvu vrstu glazbe.  Ostajemo vjerni puncku  i rocku, mislim da to bi to moglo biti bolje nego u prve dvije godine. Posebno me veseli da uz legende rocka iz Hrvatske i okolnih zemalja priliku dobiju i manje afirimirani sastavi i da na prekrasnoj pozornici budu rame uz rame s legendama rocka ove regije-rekao je, uz ostalo, predsjednik gradske TZ Mirko Duspara.

U sklopu lanjskog CMC-Slavonija fest 200 bila je organizirana i noćna utrka brodskim ulicama. Ove godine bit će to podignuto na još višu razinu, organizatori najavljuju 300 do 400 trkača, trčat će se 5 i 10 km. Start i cilj je brodska Tvrđava, sve počinje u 19 sati 25.kolovoza. Organizator trke je udruga „Kultura tijela“. -Provodimo rekreativne sadržaje u Slavonskom Brodu već dvije godine. Ovo nam je treća godina djelovanja i mislimo da smo pozitivna priča grada koja oko sebe okuplja dvjestotinjak sugrađana koji se bave trčanjem. Ove godine organizirat ćemo glazbeno-trkački doživljaj pod nazivom „Slavonska trka“ , želimo istaknuti Brod kao centar velikog trkačkog eventa i pozicionirati grad na trkačku kartu Republike Hrvatske. Trka zato što nas taj naziv vraća u mladenačko doba, o čemu svjedoči i logo ali moderni dizajn trkača koji se provlači kroz obilježja narodnih motiva Slavonije-kaže Tomislav Marinović, predsjednik „Kulture tijela“.

Popis glazbenih izvođača na ovogodišnjem CMC Slavonija festu 200 zasad je tajna, ali je gotovo sigurno da će biti ponajbolje do sada. S nekima se već dogovorilo, s mnogima još nije, ali čini se i učinit će se sve da na pozornicu u brodskoj Tvrđavi dođu i sviraju baš oni najbolji.

 -Radi se paralelno na vizuali i dizajnu pozornice, svake godine valja dodati nešto novo a cilj nam je nadmašiti dvije ranije u pogledu scenskih efekata i samih izvođača-rekao je Igor Polak, glavni producent HGF-a i koordinator CMC festivala. Prva večer CMC-a ima za cilj također podići ljestvicu, smanjit će se broj bendova ali biti kvalitetni(ji), ne samo oni koji su se dokazali na festivalima nego i koji će dati zahtjevnoj brodskoj publici ponuditi i odsvirati ono najbolje. Na drugoj večeri bit će oni vrhunski, svi vodeći rockeri i grupe žele i hoće doći u Brod na CMC festival, to je jamstvo publici da će itekako imati u čemu uživati.

Zadnje vijesti

Preminuo Vinko Kuzmić, izgubio bitku s teškom bolešću

Brođani na svečanom obilježavanju 25. obljetnice VRO Oluja u Kninu

Filip Bungić novoj napadačko pojačanje Marsonije

FOTO GALERIJA

Slavonac iz Bukovlja pobjednik Memorijalnog turnira NK Budainka Kolonija

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Kadeti Oriolika drugi, a juniori treći na Prvenstvu Hrvatske

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu