Vrhunac slavlja 60. obljetnice svetišta Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

U znaku vrhunca cjelogodišnje proslave 60. obljetnice brodskog Svetišta i štovanja Gospe Brze Pomoći, danas je u tom svetištu i župi proslavljena svetkovina Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je dr. Davor Vuković, profesor s đakovačkog Katoličkog bogoslovnog fakulteta.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 08.12.2017
Vrhunac slavlja 60. obljetnice svetišta Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu


Današnja svetkovina Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije često se zamjenjuje s događajem kada je Marija začela Isusa. No, radi se zapravo o dvije različite pojave, o dogmi novijeg datuma, koju je  svečano proglasio papa Pio IX. 1854. Marija je od Ane i Joakima začeta bez istočnoga grijeha, u Božjem naumu tako predodređena za majku Krista Spasitelja.

No, što vjernici iz ovoga blagdana mogu naučiti? Marija je, kazao je prof. Vuković u poruci svečanog misnoga slavlja, znak novoga svijeta u kojemu nema zla i grijeha. "A mi, vjernici, kršćani napose, pozvani smo se u ovom svijetu boriti protiv grijeha. Umjesto mržnje širiti ljubav, umjesotz osvete praštanje, oholost zamjeniti jednostavnošću, dakle u ovaj svijet boreći se protiv zla i grijeha unositi ono za što svi čeznemo - Božje Kraljevstvo", poručio je dr. Vuković. 
 
Proslava svetkovine Bezgrješnoga začeća Marijina bila je u znaku vrhunca slavlja 60. obljetnice svetišta i štovanja Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Upravo na ovaj blagdan, 8. prosinca 1957. sestre Uršulinke donijele su u Brod sliku Gospe Brze Pomoći i pokrenule njezino čašćenje. 
 
I ovoga osmoga brojni su hodočasnici došli Gospi u Slavonski Brod. Njezinom zagovoru utječuči se  i moleći zaštitu, sudjelujući na sedam svetih misa. I uz cjelodnevnu priliku za svetu ispovijed.
Zadnje vijesti

Sukob Bad Blue Boysa i Torcide, jedna osoba lakše ozlijeđena

U Supernova Colosseumu i dalje velika zimska sniženja!

Započinju radovi na izgradnji novog gradskog dječjeg vrtića u Kažotićevoj ulici

SPORT

Druga Hrvatska kuglačka liga

Pobjeda kuglačica Obrtnika u županijskom derbiju

FOTO GALERIJA

Polaznici Dječjeg vrtića "Maslačak" uskoro u obnovljenom prostoru

Akcija Društva turističkih vodiča i Turističke zajednice privukla veliki broj Brođana

U zasjedi na Hebrangu u nogu ranjen poznati brodski ugostitelj

Pucnjava na Hebrangu, jedna osoba ranjena

Djed Božićnjak darivao mališane na glavnom gradskom trgu