Vrh HDZ-a podržao kandidate u drugom krugu izbora

Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, Andrej Plenković danas je posjetio Slavonski Brod. Povod dolaska bilo je iskazivanje podrške HDZ-ovim kandidatima i kanadidatkinjama u drugom krugu lokalnih izbore koji će se, podsjećamo, održati u pet općina Brodsko-posavske županije, i gradu Slavonskom Brodu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.05.2021


U prvom krugu lokalnih izbora u Gradu Slavonskom Brodu, Draganu Jeliću podršku je dalo 6 610 građana. Danas ga je podržao  predsjednik Hrvatske demokratske zajednice, Andrej Plenković.

"Posebno mi je drago da mogu ovdje podržati Dragana Dadu Jelića u utakmici za gradonačelnika Slavonskog Broda, najvažnijoj političkoj utakmici drugoga kruga u Brodsko-posavskoj županiji. Čuli ste njegov program, njegovu želju da sa svojim idejama, svojim projektima, promijeni Slavonski Brod na bolje, a mi ćemo mu u tom procesu i pomoći." istaknuo je Plenković.

U drugi krug Dragan Jelić ulazi s dosadašnjim gradonačelnikom, Mirkom Dusparom. S vrha stranke podrška je došla i prije prvog kruga izbora, a Plenković je prilikom današnjeg posjeta Slavonskom Brodu istaknuo kako Jelić podršku ima i dalje. Podrška kandidatu koji na izbore izlazi kao kandidat HDZ-a i HSP-a stigla je i iz Županijske organizacije.

"U gradu Slavonskom Brodu očekuju nas za deset dana izbori na kojima ćemo dobiti novog gradonačelnika iz naših redova, gospodina Dragana Dadu Jelića. Mislim da brži, bolji, moderniji, kompetentniji čovjek može donijeti promjene u Slavonskom Brodu, koje građani Slavonskog Broda zaslužuju, jer Slavonski Brod može i mora bolje." istaknuo je Pero Ćosić, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a. 

No u drugom krugu izbora odlučivati neće samo Brođani. 30. svibnja dan je odluke i za žitelje pet općina u Brodsko-posavskoj županiji.

HDZ je pobjedu odnio u 12 općina, a iste rezultate u drugom krugu očekuju i u preostalima. U utrku su, istaknuo je predsjednik Županijske organizacije, krenuli s kvalitetnim kandidatima.

Pobjedu očekuju, navodi Ćosić, i u općinama Klakar i Bebrina gdje je HDZ i do sada bio na vlasti, ali i u Oriovcu gdje je HDZ-ova kandidat u drugom krugu s dosadašnjim načlenikom. Isto vrijedi za Oprisavce i Bukovlje. Zadovoljstvo izbornim rezultatima iskazao je i Plenković, istaknuvši velik uspjeh župana Marušića koji je izborio četvrti mandat na čelu županije.

Svi zajedno, još jednom su pozvali birače da iskoriste svoje demokratsko pravo i 30. svibnja izađu na birališta.  
 

Zadnje vijesti

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Otvorena izložba povodom 50 godina od prvog održanog kongresa Roma u Londonu

Odjel pedijatrije dobio još jednu vrijednu donaciju

FOTO GALERIJA

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“

Marsonija predstavila dresove za novu sezonu

Župan Danijel Marušić i predsjednik skupštine Pero Ćosić na svečanom otvaranju Pelješkog mosta