Vrata Slavonije - novi turistički projekt Nove Gradiške

U Novoj Gradiški kreće realizacija novog turističkog projekta 'Vrata Slavonije', vrijednog milijun kuna!

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.10.2019
 Jedan od novih razvojnih projekata u turizmu koji je dobio konkretnu potporu i od državnog Fonda za razvoj turizma je i novogradiški Centar za posjetitelje simboličnog naziva “Vrata Slavonije”. Radi se o projektu kojim novogradiška Turisitčka zajednica želi aktivirati neiskorištene potencijale u svrhu promocije svega onoga što privlači turiste u Slavoniji i po čemu je i ovaj grad u zapadnome dijelu Brodsko posavske županije posebno poznat.

Nedavni dani hrvatskog turizma u Slavoniji donijeli su novogradiškoj Turističkoj zajednici novi poticaj! I to za provedu novog projekta u turizmu, za koji je gradonačelnik Vinko Grgić potpisao ugovor o sufinanciranju istoga, s Ministarstvom turizma.

No, “Vrata Slavonije” su i više od Informativnog centra. Druga je priča mjesto susreta, druženja i uživanju u svemu onome što Nova Gradiška nudi u turizmu. I to u zgadi „Starog zatvora" koja datira iz 1850. godine, a koja će biti adaptirana, obnovljena i multimedijalno opremljena.

U Novoj Gradiški u posljednje vrijeme, vidljivo je, dosta ulažu u turističku ponudu i infrastrukturu, pomažući ujedno i OPG-ima u plasiranju njihovih autohtonih proizvoda domaće radinosti.

Evidentno je i povećanje broja turističkih noćenja u gradu, koji raspolaže s oko 400 ležaja.

Na proputovanju kroz Slavoniju Nova Gradiška nudi se kao početna destinacija sa zapada, a razloga za posjetiti najmlađi grad u Hrvatskoj je puno… Vidjeti, doživjeti, i doći ponovno...

Zadnje vijesti

Kako funkcioniraju brodske župe u pandemiji koronavirusa?

Na Stadionu Marsonije postavljena nova trava ispred golova

Sportaši s Medicine objasnili koronu: U ovome smo zajedno!

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji