Vrapčići održali Okrugli stol o izazovima mentalnog zdravlja

Udruga Vrapčići 2. kolovoza organizirala je Okrugli stol na temu psihijatrije u zajednici kao odgovor na izazove mentalnog zdravlja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.08.2022


 Aktivnost je održana u sklopu projekta "Svi u jato" koji je financiran od strane Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Na Okruglom stolu sudjelovali su gosti i stručnjaci iz Hrvatske, Srbije, Italije, Poljske i Ukrajine. Moderator okruglog stola bila je Dubravka Ergović dr. med. spec. psih voditeljica odjela za psihijatriju Opće bolnice dr. Josip Benčević Slavonski Brod.

Projekt "Svi u jato" provodi se u partnerstvu sa Udrugom Enas i Informativno pravnim centrom.

Projekt „Svi u jato“ namijenjen je osobama sa psihoscijalnim poteškoćama koji za cilj ima jačanje kapaciteta, povećavanje broja ponuđenih aktivnosti korisnicima, poboljašnje uvjeta rada i dnevnog boravka za osobe sa psihosocijalnim poteškoćama, pružanje pravne pomoći i podrške, povećavanje radnih aktivnosti, povećavanje mobilnosti korisinika, ponuda raznih sportskih sadržaja, usvajanje novih stručnih znanja, usvajanje europske standardne prakse mentalnog zdravlja u zajednici i promocija mentalnog zdravlja kao i suzbijanje stigme mentalne bolesti. Projektne aktivnosti vitalan su program udruge Vrapčići kroz kojeg omogućavamo oporavak preko 200 osoba godišnje.

Financiran je od strane Ministarstva zdravstva iz područja psihosocijalne potpore iz dijela prihoda od igara na sreću u Republici Hrvatskoj za 2021. godinu, a u visini od 400.000,00 kuna. 

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara