Vozio unatoč izrečenoj zaštitnoj mjeri zabrane upravljanja motornim vozilom

U nedjelju (31. svibnja), od strane policijskih službenika Postaje granične policije Stara Gradiška, u prometu je zatečen 25-godišnjak, koji je tom prilikom upravljao vozilom unatoč izrečenoj zaštitnoj mjeri zabrane upravljanja motornim vozilom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 02.06.2020
Vozio unatoč izrečenoj zaštitnoj mjeri zabrane upravljanja motornim vozilom
 Zbog osnovane sumnje da je počinio prekršaj iz članka 289. Zakona o sigurnosti prometa na cestama isti je uhićen, te nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv istog podnesen Optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. 

Obzirom da je isti višestruki počinitelj težih prometnih propisa, primjenom odredbi članka 229. Zakona o sigurnosti prometna na cestama, od istog su policijski službenici privremeno oduzeli automobil kojim je upravljao.

Kako se radi o recidivistu, odnosno o osobi koja je specijalni povratnik činjenja prometnih prekršaja, policija će predložiti najstrože sankcije predviđene za počinjeni prekršaj, kao i oduzimanje vozila kao sredstvo izvršenja, o čemu će konačnu odluku donijeti Općinski sud u Slavonskom Brodu.

Također, u subotu (30. svibnja), na graničnom prijelazu Stara Gradiška, kontroliran je 56-godišnji hrvatski državljanin, koji je također upravljao vozilo za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Ovom počinitelju prekršaja, vozilo nije oduzeto, dok će policijski službenici u redovnom postupku podnijeti Optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

 

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja