Vozio u krivom smjeru po autocesti

Jučer, 17. listopada policija je zaprimila dojavu da se na autocesti A3 jedan osobni automobil kreće u pogrešnom smjeru.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.10.2021
Vozio u krivom smjeru po autocesti


 Postupajući po dojavi oko 23.20 sati na 221. km autoceste A3 zaustavljen je osobni automobil marke, kojim je upravljao 40-godišnji bosanskohercegovački državljanin.

Vozaču je naplaćena novčana kazna od 10.000 kn, koju je platio u iznosu 2/3, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije na području Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.

REZULTATI POJAČANIH MJERA U PROMETU

Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 11 do 17. listopada 2021. godine, dogodilo se 26 prometnih nesreća, od kojih 8 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama ozlijeđeno je ukupno 12 osoba, od kojih je 5 osoba zadobilo teške, a 7 lakše tjelesne ozlijede. 

U pojačanim nadzorima prometa, policijski službenici su utvrdili 388 prometnih prekršaja, od kojih 206 prekršaja nepropisnih brzina, 27 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 27 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 8 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji. 

Policijski službenici su nadzirući promet (dana 13. listopada, oko 12 sati), u Brodskom Stupniku, u organizmu 53-godišnjaka očitali koncentraciju alkohola od 2,49 promila. Najveću nepropisnu brzinu od 200 km/h utvrdili su (dana 13. listopada, oko 10,30 sati) izvan naselja, na autocesti A3, te za prekršaj sankcionirali 22-godišnjeg vozača osobnog automobila francuskih registarskih oznaka. Najvećom nepropisnom brzinom od 108 km/h u naseljenom mjestu, kretala se 38-godišnja vozačica osobnog automobila, dana 13. listopada u mjestu Bebrina. 

Budite odgovoran i savjestan sudionik u prometu, pridržavajte se prometnih propisa te čuvajte svoj život i živote drugih!

Zadnje vijesti

92 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 2 osobe preminule

Počeo je play off Homer kupa

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske