Vozačica (22) sletjela s ceste i udarila u betonski zid, teže je ozlijeđena

U tjednu od 26. kolovoza do 1. rujna, na prometnicama na području Policijske uprave brodsko-posavske zabilježeno je 286 prekršaja vozača, A u 16 prometnih nesreća 5 osoba je teže i lakše ozlijeđeno.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 03.09.2019
Vozačica (22) sletjela s ceste i udarila u betonski zid, teže je ozlijeđena
 Najteža se nesreća dogodila u nedjelju 1.rujna oko 23.20 u Slavonskom Brodu na tzv.sjevernoj veznoj cesti. Do prometne nesreće došlo je na način kada 22-godišnjakinja vozeći osobni automobil, u vrijeme dok joj je bila izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije, u jednom trenutku nije prilagodila brzinu kretanja vozilom osobinama i stanju ceste uslijed čega je ulaskom u zavoj izgubila nadzor nad upravljačem, a potom prešla na travnatu površinu, udarila u smjerokazni stupić, sletjela niz travnatu kosinu i udarila u betonski zid. Vozačica je teško ozlijeđena, prevezena u Opću bolnicu Dr.Josip Benčević  i zadržana na liječenju.

U tjednu od 26.kolovoza do 1.rujna na prometnicama na području PU brodsko-posavske u pojačanim policijskim nadzorima policijski službenici su, ponovimo, utvrdili 286 prometnih prekršaja, od kojih je najviše, 107, nepropisnih brzina. Pritom su utvrđene i velike brzine izvan naselja, u subotu 31. kolovoza na autocesti A3 Bregana–Lipovac policijski presretač je zaustavio 32-godišnjeg belgijskog državljanina koji je osobnim automobilom belgijskih registracijskih oznaka jurio 198 km/sat. Vozač je novčano kažnjen na licu mjesta, izrečena mu je zabrana vožnje na teritoriju RH u trajanju od 1 mjesec dana. Nisu bile rijetke ni jurnjave kroz naselja:26.kolovoza u Vranovcima zaustavljen je 54-godišnjak jer je automobilom jurio 91 km/sat. 
 
Unatoč zabranama i savjetima policije, u tjednu iza nas u čak 57 slučajeva prilikom vožnje vozači i putnici u vozilu nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima, pod utjecajem alkohola sankcionirano je 8 vozača, "rekorder" je vozač(23) koji je u četvrtak 29.kolovoza u Magić Maloj imao u krvi 1,73 promila. Policajci su sankcionirali i 23 vozača zbog uporabe mobitela tijekom upravljanja vozilima. 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Panici nema mjesta ali oprezu i trezvenosti svakako da

Ivona Riđan prva u Vinkovcima, druga u Osijeku

"Stiže" snijeg u gorje, ali i nizine

FOTO GALERIJA

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama

Obilježena 85. obljetnica stradanja Sibinjskih žrtava, Dan Općine Sibinje i Dan škole