Vozač (39) u teretnjaku pokušao prošvercati 163.000 kutija cigareta vrijednih 3,2 milijuna kuna

Čak 3,2 milijuna kuna vrijedne cigarete u policijskoj akciji u ponedjeljak, 3. kolovoza ujutro zaplijenjene su na Graničnom prijelazu Stara Gradiška skrivenih u teretnom automobilu bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao BiH državljanin (39).

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.08.2020
Vozač (39) u teretnjaku pokušao prošvercati 163.000 kutija cigareta vrijednih 3,2 milijuna kuna


 Povodom ove uspješne akcije djelatnika Policije i Carine na GP Stara Gradiška danas u utorak održana je tiskovna konferencija. Cigarete koje su bile skrivene u teretnom automobilu u kutijama između kutija briketa, namijenjeno je ilegalnom tržištu duhanskih prerađevina u zemljama EU. 

Radi se o 163.000 kutija raznih vrsta cigareta, ovo je još jedna u nizu uspješnih akcija na sprečavanju međunarodne, nezakonite, ilegalne, trgovine robama, poput cigareta, droga, opijata i sl. Svake godine, pa i ove, bilježimo značajan porast količina i vrijednosti roba čiji je prolaz na vrijeme i uz primjenu zakonskih odredbi spriječen odnosno onemogućen na međunarodnim graničnim prijelazima na području PU brodsko-posavske -kazao je na presici, uz ostalo, Miroslav Matić, načelnik Policijske postaje na GP Stara Gradiška.

Zaplijenjene cigarete bile su namijenjene, doznajemo, za ilegalno tržište duhanskim prerađevinama u zemljama EU. Vozaču (39) teretnjaka određen je pritvorski nadzor, bit će priveden u Županisjko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu. Može dobiti zatvorsku kaznu od 6 mjeseci do 5 godina.  

Zadnje vijesti

Peta uzastopna pobjeda nogometaša Marsonije

Pet novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

FOTO GALERIJA

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije