Volonterka Andreja Dorić i dalje u kontaktu s obitelji iz Sirije

Prihvatno tranzitni centar za izbjeglice u Slavonskom Brodu zatvoren je još u travnju ove godine, no pojedincima će isti ostati u sjećanju, i to cijeli život.

Autor: Olja Terzić | Datum objave: 05.11.2016


Jedanaestomjesečni dječak Abdul iz Sirije bila je šesta beba izbjeglica rođena u kampu od kad je balkanska migrantska ruta krenula kroz Hrvatsku. Volonterka Hrvatskog crvenog križa Andreja Dorić nije mogla ni sanjati da će upravo ona tom istom dječaku postati kuma. Andreja je i dalje u kontaktu s obitelji dječaka.

"Prošli mjesec smo im poslali kolica, hodalicu i odjeću, uz pomoć prijatelja iz Crvenog križa. Presretni su poklonima. U Njemačkoj nemaju previše prijatelja i poznanika. S njima se čujem preko Facebooka, tako da znam u svakom trenutku kada im je što potrebno", kaže Andreja Dorić, koja je u drugom mjesecu ove godine postala kumom malenom Abdulu. Inače, obitelj je pobjegla iz Sirije jer je grad u kojem su živjeli u potpunosti sravnjen sa zemljom. U Njemačkoj su trenutno u prihvatilištu, u statusu čekanja azila.

"Kao što Amal (majka dječaka) kaže: 'We'll wait'. Ali, i nemaju drugog izbora nego čekati, da budu riješeni", kaže Andreja.

Kako doznajemo, ova priča o prijateljstvo koje ne poznaje granice došla je čak i do svjetskih televizijskih kuća, kao što je CNN.  

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet