Volonter iz Turske: Nastojim promovirati volonterizam, to je moja svrha!

Emre Gurman, 23-godišnji volonter iz Turske pravi je primjer kako se vještinama i stečenim znanjima može pomoći drugima.

Autor: Olja Terzić | Datum objave: 18.02.2018
Volonter iz Turske: Nastojim promovirati volonterizam, to je moja svrha!


Što je i plan kojeg su njegov kolega i on zacrtali kada su krajem prošle godine došli u Slavonski Brod, u sklopu Europske volonterske službe.

"Radim na brojnim projektima. Fizioterapeut sam, pomažem ljudima s potrebama. Počeo sam i volontirati u nogometnom klubu Marsonia. Takvi projekti me zanimaju i zato sam i došao ovdje, a i zato što volim Hrvatsk", rekao je Emre za SBTV.

Cilj je do travnja ove godine organizirati što više projekata, raditi s osobama koje imaju posebne potrebe, organizirati predavanja i širiti svoju kulturu. A koju je na jednom od predavanja predstavio učenicima Tehničke škole.

"Na predavanju ću predstaviti programe ERASMUS plusa i Europske volonterske službe. Promovirati tursku kulturu. Nastojim općenito promovirati volonterizam, to je moja svrha", kaže Emre.

Svrha je pomoći onima u potrebi. Poput sirijskih izbjeglica, njih 3,5 milijuna koliko ih je prihvatila njegova matična zemlja.

"Smatram da je dobro za njih što su u Turskoj, jer se mogu osjećati sigurnije nego u svojim zemljama. Ali gotovo je nemoguće pomoći svim izbjeglicama. 3 milijuna je velika brojka. No, volim svoju državu što nastoji pomoći svima. U Siriji je i dalje ratno stanje. Zato je bitno da su na sigurnom kako bi nastavili sa svojim životima", dodaje Emre.

Nastavlja i ovaj fizioterapeut iz Antalyje s radom na projektima, još neko vrijeme u Slavonskom Brodu – kojeg je, kaže, posebno zavolio. Zavolio je našu tradicionalnu hranu.

"Volim ćevape, kavu, čaj, burek, kulen..Isto tako ponekad popijem rakiju. Jednostavno volim biti ovdje i volim Hrvatsku", zaključuje Emre.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

U PK Marsoniji rade s djecom s poteškoćama u razvoju

Filmski velikani u novom ciklusu Palube 7

Jutra na, zimskih, 7 stupnjeva, moguć i snijeg, a sve u rujnu(!)

NAJČITANIJE DANAS

Besplatne projekcije

Filmski velikani u novom ciklusu Palube 7

FOTO GALERIJA

Sedam medalja atletičara Marsonije proteklog vikenda

Otvoren 8. Dječji sajam u brodskoj Tvrđavi

U glasovitim stupničkim vinogradima zaorila slavonska pjesma, počela je berba grožđa!

U tijeku završni radovi na novom prostoru za kajak-kanu klubove

Nova pedagoška godina u obnovljenoj "Trnoružici"