Volonter iz Turske: Nastojim promovirati volonterizam, to je moja svrha!

Emre Gurman, 23-godišnji volonter iz Turske pravi je primjer kako se vještinama i stečenim znanjima može pomoći drugima.

Autor: Olja Terzić | Datum objave: 18.02.2018
Volonter iz Turske: Nastojim promovirati volonterizam, to je moja svrha!


Što je i plan kojeg su njegov kolega i on zacrtali kada su krajem prošle godine došli u Slavonski Brod, u sklopu Europske volonterske službe.

"Radim na brojnim projektima. Fizioterapeut sam, pomažem ljudima s potrebama. Počeo sam i volontirati u nogometnom klubu Marsonia. Takvi projekti me zanimaju i zato sam i došao ovdje, a i zato što volim Hrvatsk", rekao je Emre za SBTV.

Cilj je do travnja ove godine organizirati što više projekata, raditi s osobama koje imaju posebne potrebe, organizirati predavanja i širiti svoju kulturu. A koju je na jednom od predavanja predstavio učenicima Tehničke škole.

"Na predavanju ću predstaviti programe ERASMUS plusa i Europske volonterske službe. Promovirati tursku kulturu. Nastojim općenito promovirati volonterizam, to je moja svrha", kaže Emre.

Svrha je pomoći onima u potrebi. Poput sirijskih izbjeglica, njih 3,5 milijuna koliko ih je prihvatila njegova matična zemlja.

"Smatram da je dobro za njih što su u Turskoj, jer se mogu osjećati sigurnije nego u svojim zemljama. Ali gotovo je nemoguće pomoći svim izbjeglicama. 3 milijuna je velika brojka. No, volim svoju državu što nastoji pomoći svima. U Siriji je i dalje ratno stanje. Zato je bitno da su na sigurnom kako bi nastavili sa svojim životima", dodaje Emre.

Nastavlja i ovaj fizioterapeut iz Antalyje s radom na projektima, još neko vrijeme u Slavonskom Brodu – kojeg je, kaže, posebno zavolio. Zavolio je našu tradicionalnu hranu.

"Volim ćevape, kavu, čaj, burek, kulen..Isto tako ponekad popijem rakiju. Jednostavno volim biti ovdje i volim Hrvatsku", zaključuje Emre.

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

VIDEO Rijeka Sava ozbiljno ugrožava mještane Pivara

Brođanke na korak do plasmana na poluzavršnicu PH

Zbog visokog vodostaja zatvorena cesta uz Savu

SPORT

Važna pobjeda mlađih kadetkinja

Brođanke na korak do plasmana na poluzavršnicu PH

NAJČITANIJE DANAS

'Koju posluku porati?'

U suterenu Milovićke osvanuli maršal Tito i Jovanka

FOTO GALERIJA

Započelo ukrašavanje grada za blagdan Uskrsa

Astra uspješna na Kupu Hrvatske

Krešo Blažević ponovno okupio brodsku rock scenu

Bošnjaković: Stanje u vezi vodostaja Save je redovno, ali u svakom trenutku moramo biti spremni

Na snazi je pripremno stanje, ali ni redovne mjere nisu daleko