Vodeni val kreće prema Brodu

Vodeni val koji je prošao sisačkim i jasenovačkim područjem kreće se nizvodno prema Slavonskom Brodu, no visoki nasipi na tom području trebali bi spriječiti izlijevanje Save.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 09.04.2013
Vodni val Save nizvodno od Siska i Jasenovca od jučer lagano raste, u prosjeku pola centimetra na sat, rekao je Media servisu Zoran Čavlović iz Centra za obranu od poplava Hrvatskih voda. "Očito se radi o nekakvom usporu i bosanskih rijeka, znači desnih pritoka koje su isto visoke, pa zapravo ne dozvoljavaju protočnost i brzo kretanje tog vodnog vala", kaže Čavlović.

Vodni val u Brodsko-posavskoj županiji ne bi trebao stvarati probleme. "Tu su visoki nasipi. Imamo skroz do Županje takvo stanje. Tu više nemamo mogućnosti nekakvog rasterećenja. Što smo imali to smo rasteretili prije nego što je došlo na to područje. Taj sustav je takav, to je ta protoka koja tu može proći", izvijestio je Čavlović.

U Slavonskom Brodu na snazi su i dalje redovite mjere obrane od poplave, dok izvanredne mjere obrane od poplave na području Brodsko- posavske županije vrijede samo za područje Stare Gradiške.

Izvor: Index.hr

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Kaufland zatvara poslovnicu zbog dezinfekcije nakon potvrđenog slučaja zaraze zaposlenice koronavirusom

Četiri novooboljela od koronavirusa u Brodsko-posavskoj županiji

Antonio Sekulić vodi Olmissum do naslova prvaka

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji