Vodeći dvojac sutra gostuje u Bukovlju i Oriovcu

Do kraja natjecanja u Trećoj HNL – istok ostalo je još 6 utakmica, pa će tako klubovi igrati po 3 domaće i gostujuće utakmice.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.05.2021
Vodeći dvojac sutra gostuje u Bukovlju i Oriovcu


 Iznimno zanimljiva borba vodi se za ostankom u ligi u kojoj se čak 7 klubova bori za izbjegavanjem ispadanja, a među njima je Slavonac iz Bukovlja koji će sutra na domaćem terenu od 17,30 ugostiti drugoplasirani Vukovar. Oriolik u Oriovcu također sutra u isto vrijeme dočekuje vodeće Belišće, a Sloga u Novoj Gradiški sastav Bedema iz Ivankova. Na gostovanje će samo Marsonia i to u Našice kod NAŠK-a.

Mnogi koji prate slavonskobrodski nogomet pitaju se što je s Marsonijom ? Momčad ovo proljeće ima puno oscilacija te su od 11 utakmica samo 3 odigrali na svojoj razini. To se odnosi na gostujuću utakmicu u Bukovlju te dvije domaće protiv Bedema iz Ivankova i Slavije iz Pleternice. U svima njima zabilježene su visoke pobjede, dok je u svim ostalim utakmicama bilo mučenje. Upisana su i 4 poraza i to sva 4 s minimalnih 1:0 od kojih su 3 bila u 90. minutama. Ovaj posljednji domaći od Vuteks Sloge iz Vukovara bio je daleko najbolniji od svih dosadašnjih. Još je malo pomogla Đakovo Croatia koja je kod vodećeg Belišća odigrala 2:2, tako da su Brođani u slučaju pobijede nad Vuteks Slogom mogli smanjiti zaostatak za vodećim na 4 boda. Ovako su izgubili i taj tračak nade pa je razlika za Belišćem narasla na 7 bodova, dok je do kraja ostalo još 6 utakmica.

Najveći problem današnje igre Marsonije je realizacija. U utakmicama i uvjerljivim pobjedama u Bukovlju te protiv ekipa iz Ivankova i Pleternice Bijelo – crni su prvi došli do vodstva i kada je tako, momčad dobije sigurnost te bilježi visoku pobjedu. U suprotnom kada ne zabiju na vrijeme dolazi do problema i u pravilu iz kontri primaju golove. Takav epilog bio je na većini utakmica ovoga proljeća. Trener Ostojić ima širok izbor igrača te je svima davao prigodu i svi su igrali, ali u konačnici rezultata nije bilo.

Prema tome do kraja ovogodišnjeg prvenstva nogometaši Marsoniije pokušat će u prvenstvu ostvariti što bolje rezultate počevši od sutrašnje utakmice u Našicama kod NAŠK-a, dok će ovu sezonu pokušati koliko – toliko spasiti s osvajanjem kupa koji se u srijedu 26. svibnja igra u Oriovcu. Iznimno zanimljiva borba vodi se za ostankom u ligi te se 6 klubova od 13, pa do 18. mjesta nalaze u samo 2 boda razlike. Nogometaši Slavonca iz Bukovlja ove srijede kod izravnog protivnika u borbi za ispadanjem Kutjeva slavili su na gostovanju sa 4:2. Međutim s ta 3 boda Crveni se nisu pomaknuli na ljestvici dalje od 15. mjesta jer su samo bod iza njih ekipe iz: Valpova, Nove Gradiške i Pleternice koje su sve također upisale pobjede ovog tjedna. Iza momčadi Marija Petrovića su dvije uzastopne pobjede, a njima sutra na domaći teren dolazi najuspješnija ekipa ovog proljeća Vukovar. Od 11 utakmica Vukovarci imaju 8 pobjeda i 3 neodlučene te su jedini u nastavku prvenstva bez poraza. Imaju niz od 7 uzastopnih pobjeda te su ovog proljeća u tih 11 utakmica postigli 23 gola, a primili samo 2. Nogometaši Slavonca iz Bukovlja pokazali su da i na gostovanju mogu doći do pobjede, dok je ipak njihov domaći teren onaj na kojem će tražiti bodove za ostankom u ligi.

Prema tome kako se ovogodišnje prvenstvo bliži svome kraju to sve više raste napetost i tenzije pogotovo u utakmicama između klubova koji se bore za ostankom u ligi. Možda se i na vrhu situacija zakomplicira ukoliko Belišće i Vukovar sutra ne zabilježe pobjede u Bukovlju i Oriovcu. 

Zadnje vijesti

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

Minimalni poraz s 3:2 odbojkaša Marsonije od Siska

Prvi potvrđeni slučaj koronavirusa U Wuhanu

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja