Vlč. Knežević: "Koliko se Bogu molimo u svome životu, toliko imamo istine"

Blagdan sv. Bartola svečano je i ove godine proslavljen u Bartolovcima, filijali župe sv. Marka Slobodnica, kod Slavonskog Broda.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.08.2021
Vlč. Knežević: "Koliko se Bogu molimo u svome životu, toliko imamo istine"


Jutarnju blagdansku misu u crkvi sv. Ivana Pavla II predvodio je domaći župnik vlč. Pero Stanić, a svečano euharistijsko slavlje od 11 sati vlč. Marin Knežević. Uz župnika Stanića suslavio je fra Domagoj Šimunović.

Aktualizirajući u Evanđelju Isusovu rečenici upućenu Natanaelu odnosno sv. Bartolomeju 'Evo istinskog Izraelca u kojem nema prijavare'  vlč. Marin vjernicima je pojasnio što je istina i kako spoznati tu istinu o kojoj Isus govori. „Koliko se Bogu molimo u svome životu, toliko imamo istine. Ako ne molimo, nema Boga, nema istine u našem životu i onda se netko drugi postavlja kao mjerilo istine, a to je laž…“, upozorio je uz ostalo vlč. Marin i pozvao vjernike da mole Duha Svetoga da nam on da duh razboritosti i mudrosti kako bi u konkretnom životu prepoznali pravu istinu. 

Stavljajući vjernicima za primjer život sv. Bartola, koji je umro mučeničkom smrću posvjestio je kako i mi kršćani trebamo biti svjesni da vjeru trebamo svjedočiti u konkretnom životu i za nju ponekad i trpjeti. Svjestan kroz što sve prolazimo, napose u ovo vrijeme pandemije, naglasio je kako nam je moliti sv. Bartola i druge svece, koji su nam svjetlo i snaga u životu, da nam pomognu da spoznamo istinu u svome životu i da se ne bojimo za nju trpjeti. 
„Ne bojmo se istine, jer ona čovjeka oslobađa“, zaključio je vlč. Marin.
 
Kako se sv. Bartolu utječu vjernici u raznim bolestima,  a kao zaštitnika zazivaju ga zanatlije, župnik Stanić na kraju je mise predmolio litanije zaštitnicima bolesnika, a pred izloženom slikom sv. Bartola vjernici su u tišini molili njegov zagovor kod Gospodina.  
 
Brankica Lukačević
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

U Brodu za 10 godina, deset gradonačelnika

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Župan Marušič na 2. Danima regionalnog razvoja i fondova Europske unije

SPORT

Najava 12. kola Treće HNL -istok

Omladinac iz Gornje Vrbe gostuje u Pleternici

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška