Vlasti Novaković novi četverogodišnji mandat

14. rujna održana je Izborna Skupština kajak kanu kluba "Olimpik" iz Slavonskog Broda.

Autor: bportal | Datum objave: 16.09.2016


 Kako su protekle četiri godine bile iznad svih očekivanja, naročito protekla 2015., nije bilo potrebe bilo što mijenjati što se vodstva kluba tiče. Vlasta Novaković jednoglasno je i uz pljesak ponovo izabrana za predsjednicu kluba, u Izvršni odbor kluba izabrani su: Miroslav Lipovac, Vedran Božić, Zlatko Stanić, Aspazija Rafael Banjan, Marko Lipovac i Josip Jelić, a u Nadzorni odbor izabrani su Slavko Lipovac, Dubravko Novaković i Željko Čubrilo. Tim trenera će i dalje činiti uspješni trio Miroslav Lipovac, Vedran Božić i Marko Lipovac koji je ujedno još uvijek i aktivni sportaš.

Veseli i činjenica da kompletna ekipa ostaje na okupu, a do prijelaznog roka koji je Statutom Hrvatskog kajakaškog saveza određen za period od 15. listopada do 15. studenog, znati ćemo i hoće li biti koje pojačanje.

Nastaviti će njegovati suradnju sa svim klubovima u Hrvatskoj te Srbiji i Bosni i Hercegovini, sa Hrvatskim kajakaškim savezom te svim lokalnim medijima i svima koji ih podržavaju.

Olimpik je još jednom potvrdio kako je uredno organiziran klub, koji ima glavu i rep te visoke sportske ambicije. U više nego skromnim uvjetima sa trenerima koji su volonteri te svaki dan provode 4-5 sati u klubu, klub postiže vrhunske rezultate kako u tuzemstvu tako i u inozemstvu. U protekle 4 godine klub je stigao sa 7. mjesta (ukupni poredak 2012. godine na prvenstvu Hrvatske) do najuspješnijeg kluba u Hrvatskoj u 2016. godini! 

Neosporno je najveći rezultat kluba onaj iz protekle sezone kada je Antun Novaković postao juniorski prvak Europe te vice prvak svijeta nakon čega je na glavnom gradskom trgu, Korzu upriličen veliki doček koji je prema procjenama privukao oko 1000 navijača što je još jedan dokaz kako kajak kao sport postaje iz godine u godinu sve popularniji u našem gradu, a u klubu se drže i mota "Što je Slavonski Brod bez rijeke Save je isto što i rijeka Sava bez kajakaša". 

Uz ovaj sjajan rezultat vrijedi spomenuti i da je Antun bio kandidat za odlazak na olimpijske igre, a uz kajakašicu Brigitu Bakić bio je jedini sudionik prvih i povijesnih Europskih olimpijskih igara u Bakuu (Azerbajdžan). Do ovih sjajnih rezultata Novaković je stigao mukotrpnim radom, ali i uz pomoć sponzora koji ga simbolično podržavaju (Pero Ćosić i Dragan Jelić). Sve su to rezultati vrijedni divljenja, ali i mukotrpnog rada, svaki dan dva do tri treninga, 3000-4000 preveslanih kilometara godišnje, stotine pretrčanih, stotine tona podignutih u teretani te nizu preplivanih kilometara na gradskim bazenima.

Klub broji ukupno 100 članova od čega je 60% maloljetnih članova. Posebna pažnja se pridodaje školi kajaka u koju se svake godine uključuje sve više i više djece.

Upravo sportaši koji su proistekli iz vlastite škole kajaka od prije 3 godine su postali ekipni kadetski prvaci Hrvatske što također pripada među najveće rezultate kluba.

"Vjerujemo kako će nam ovaj u posljednjih 10 godina najtrofejniji sport kad tad dati sudionika olimpijskih igara što je i konačni cilj. 2012. godine kandidat za olimpijske igre u Londonu bio je naš član Marko Lipovac, 2016. godine za olimpijske igre u Rio de Janeiru kandidat je bio naš član Antun Novaković. Hoće li Tokio 2020. biti treća sreća za nas? Ostaje vidjeti. Želimo se i zahvaliti svima koji su nas u ove četiri godine podržavali i pomagali, ali i onima kojima baš i nismo bili po volji jer i Vi ste nam pomogli da budemo jači, snažniji i željniji uspjeha. Najviše se želimo zahvaliti gradu Slavonskom Brodu, županiji Brodsko-posavskoj kao i sportskim zajednicama te svim medijima. Idemo dalje u nove pobjede", kažu u KKK Olimpik.

Zadnje vijesti

Održana 8. biciklijada „Tko prvi magarac“

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Zagrebačka Isusovačka akademija uzdignuta na status sveučilišta

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Spartan treninzi pripremili poseban paket članarina za učenike i studente

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“