Vlasnici Elde i Orqe otkrivaju poduzetnicima kako su došli od ideje do profita

Polaznici besplatnih online radionica moći će iz prve ruke saznati kako uspješni domaći poduzetnici rješavaju trenutnu krizu, što je ključno da bi ideja postala inovacija te gdje za nju naći izvore financiranja

Autor: Brodportal | Datum objave: 21.05.2020
Vlasnici Elde i Orqe otkrivaju poduzetnicima kako su došli od ideje do profita


 Kako bi hrvatske građane potaknula na ulazak u poduzetničke vode, a već postojećim tvrtkama dala alate za razvoj njihovih biznisa, Hrvatska gospodarska komora partner je u projektu Promocija poduzetništva u sklopu kojega je pokrenula inicijativu 'Inoviraj-profitiraj' koja se održava putem besplatnih online radionica i okuplja poduzetnike i inovatore iz pet hrvatskih regija. Prva takva radionica, nazvana Info dan, na rasporedu je u četvrtak 28. svibnja s početkom u 11 sati. Na njoj će svoju priču ispričati uspješni slavonski poduzetnici dok će stručnjaci s područja inovacija i financija s polaznicima podijeliti konkretna znanja za osnivanje i rast tvrtki.

Poduzetnicima, ali i onima koji to žele postati, obratit će se Dario Marenić, vlasnik tvrtke ELDA, prve registrirane europske tvrtke za punjenje elektroničkih cigareta koja se tijekom pandemije Covida-19 brzo prilagodila tržištu i okrenula novom traženom proizvodu – dezinficijensu. Nakon vlasnika ove novogradiške kompanije, svoj poduzetnički put ispričat će Vlatko Matijević, suosnivač osječkog startupa Orqa, koji je razvio napredne video-naočale za upravljanje dronom te sklopio suradnju s tehnološkim divom Amazon, a interes za njihovu tehnologiju pokazao je i američki Pentagon.

Polaznicima online radionice dvojica uspješnih poduzetnika će ispričati kako su pokrenuli svoje biznise, kako rješavaju probleme u svakodnevnom vođenju svojih tvrtki, kako su se prilagodili novonastaloj situaciji i krizi, što smatraju najvećim izazovom za poslovanje u Hrvatskoj i sl.

Na prvom će Info danu također sudjelovati Emir Džanić, jedan od najvećih domaćih eksperata u području inovacija koji će prisutnima dati neke učinkovite alate za lakšu realizaciju njihovih ideja. Dok ideju razrađujemo, trebamo promišljati o njenoj komercijalizaciji jer je najbolji recept za neuspjeh, napraviti inovativni proizvod, a tek potom razmišljati kako ćemo ga prodati. Tek kad ta naša ideja zaživi u materijalnom obliku, bilo kao proizvod ili usluga i dođe do kupaca, možemo reći da smo stvorili neku novu vrijednost ili inovaciju.

Radionicu će zaključiti konzultanti iz tvrtke Projekt Jednako Razvoj, jedne od vodećih konzultantskih tvrtki za EU fondove, koji će govoriti o najaktualnijim izvorima financiranja poslovnih ideja.

Sudjelovanje na online radionicama je besplatno, a prijaviti se možete preko stranice www.inovirajprofitiraj.hr

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Zadnje vijesti

21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od Covid-19

Što donosi proljeće u kulturi?

Zrak u Slavonskom Brodu i dalje onečišćen

VIJESTI

Priopćenje Stožera CV

21 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od Covid-19

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske