Vlaović: Radićev nauk i danas aktualan, svojim vizionarstvoim zadužio je Hrvatsku

Izaslanstvo Hrvatske seljačke stranke Brodsko-posavske županije u srijedu 8.kolovoza popodne kod spomen biste Stjepanu Radiću u Slavonskom Brodu polaganjem vijenca, cvijeća i paljenjem lampaša odalo je počast tom svevremenskom hrvatskom političaru iz naroda, u povodu 90.obljetnice smrti.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.08.2018
Vlaović: Radićev nauk i danas aktualan, svojim vizionarstvoim zadužio je Hrvatsku


 -Iako je od njegove smrti prošlo 90 godina njegov nauk, misli i poruke i danas su vrlo aktualne i žive. Hrvatska seljačka stranka svake godine obilježava godišnjicu smrti Stjepana Radića prije 90 godina nakon ranjavanja od strane Puniše Račića u beogradskoj Skupštini, kao žrtva velikosrpske politike. Bio je vizionar, ispred svoga vremena, progresivan, zagovarao je već tada ideju stvaranja države Hrvatske. Prestanimo gledati unazad, gledajmo naprijed kako bismo sačuvali naše vode, zemlju i šume, ako to učinimo samo nebo će nam biti granica, tako je promišljao Stjepan Radić, političar koji je znao artikulirati politiku i približiti je narodu i to samo zato jer je narod slušao i čuo-rekao je za Brodportal u prigodi odavanja počasti potpredsjednik HSS-a i predsjednik ŽO HSS-a, saborski zastupnik, Davor Vlaović.

Stjepan Radić je, dodao je, zadužio Hrvatsku naprednim idejama i vizionarstvom, primjenjivo i danas 90 godina nakon njegove smrti. I danas živimo u zajednici s 28 drugih država sa sličnim problemima u očuvanju nacionalnog bogatstva i nacionalnog identiteta. Samo slobodan čovjek ima mogućnost izbora, a narod i danas govori šutnjom i tihim odlaskom iz Hrvatske, političke elite danas, za razliku od Radićevog vremena, da bi se dodvorili strancu, okivaju zakone o poljoprivrednom zemljištu, šumama i vodama  člancima koji dopuštaju strancima vlasništvo nad našim svevjekovnim bogatstvima. To nema veze s domoljubljem u koje se zaklinju, a domoljublje imenuju prvim crvenim ili bijelim kvadratićem na zastavi i temama koje u ciljanu i umjetno izazvanu sjenu bacaju životne teme kao sigurno radno mjesto, pristojna plaća, socijalna pravda, pravna sigurnost. Kada vlasnici izvora vode, šuma i zemlje postanu stranci izgubiti ćemo ono za što je hrvatska mladost ginula prije 25 godina. Hrvatskoj pod hitno treba zaokret u gospodarskom i svakom drugom smislu, zaključio je Vlaović.

 

Zadnje vijesti

Predbožićni susret nadbiskupa Hranića i medijskih djelatnika

11 odličja Karate kluba Slavonski Brod u Osijeku

Oprezno u prometu, prošli tjedan 23 nesreće

VIJESTI

Božićna čestitka

Predbožićni susret nadbiskupa Hranića i medijskih djelatnika

NAJČITANIJE DANAS

"Čist Božić i Bistra Nova Godina"

Brodski ronioci sudjelovali u eko akciji u Splitu

FOTO GALERIJA

Veleučilište u Slavonskom Brodu počelo s provedbom projekta STEM Eco&Energetics

Muzej Brodskog Posavlja predstavlja brodsku arheološku zonu

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju