Vježbeničke tvrtke učenika Ekonomsko-biotehničke škole kao prave

Najbolja praksa za učenike ekonomske škole – osnivaju vježbeničke tvrtke, prodaju, knjiže, izdaju račune – no sve bez novaca.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.03.2019


 Program Vježbenička tvrtka na razini cijele Hrvatske zamišljen je kao način kako učenike u strukovnim školama, prvenstveno ekonomske struke, potaknuti da uče o svijetu poduzetništva no kroz praksu. Za sada program provodi gotovo 80 posto ekonomskih škola u Hrvatskoj, a takav način učenja razvijen je i u brojnim europskim zemljama već 10-ak godina. Kako to rade u brodskoj Ekonomsko-birotehničkoj školi odlučili su javnosti pokazati sajmom vježbeničkih tvrtki.

Ukupno 12 tvrtki uspješno su osnovali, uspješno vode i grade učenici 3. i 4. razreda. Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koncept vježbeničkih tvrtki osmilila je kao suvremenu metodu rada i stjecanja znanja i vještina te poticanje poduzetničkog duha kod učenika. Jer od poduzetničke ideje do vođenja tvrtke – sve su autori i sudionici upravo učenici. 

Tu je i knjiženje poslovnih promjena u tvrtki, suradnja s građanima i drugim vježbeničkim tvrtkama te naravno, neizostavni marketing, a pohvaliti se mogu, kažu ovi poduzetnici, i dobrim međuljudskim odnosima u svojim tvrkama. 

Kroz vježbeničke tvrtke do pravog poduzetničkog svijeta – ovim će srednjoškolcima, ako se ikada na to odluče, sigurno biti lakše nego ostalima. 

Zadnje vijesti

Dvojicu udario metalnim montiračem, vrijeđao i policajce

Pronašli puške stare 30 i više godina, za ilegalno držanje oružja moguć i zatvor

Održana XI. svečana promocija promovenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos