Vježbeničke tvrtke učenika Ekonomsko-biotehničke škole kao prave

Najbolja praksa za učenike ekonomske škole – osnivaju vježbeničke tvrtke, prodaju, knjiže, izdaju račune – no sve bez novaca.

Autor: Brodportal | Datum objave: 15.03.2019
 Program Vježbenička tvrtka na razini cijele Hrvatske zamišljen je kao način kako učenike u strukovnim školama, prvenstveno ekonomske struke, potaknuti da uče o svijetu poduzetništva no kroz praksu. Za sada program provodi gotovo 80 posto ekonomskih škola u Hrvatskoj, a takav način učenja razvijen je i u brojnim europskim zemljama već 10-ak godina. Kako to rade u brodskoj Ekonomsko-birotehničkoj školi odlučili su javnosti pokazati sajmom vježbeničkih tvrtki.

Ukupno 12 tvrtki uspješno su osnovali, uspješno vode i grade učenici 3. i 4. razreda. Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih koncept vježbeničkih tvrtki osmilila je kao suvremenu metodu rada i stjecanja znanja i vještina te poticanje poduzetničkog duha kod učenika. Jer od poduzetničke ideje do vođenja tvrtke – sve su autori i sudionici upravo učenici. 

Tu je i knjiženje poslovnih promjena u tvrtki, suradnja s građanima i drugim vježbeničkim tvrtkama te naravno, neizostavni marketing, a pohvaliti se mogu, kažu ovi poduzetnici, i dobrim međuljudskim odnosima u svojim tvrkama. 

Kroz vježbeničke tvrtke do pravog poduzetničkog svijeta – ovim će srednjoškolcima, ako se ikada na to odluče, sigurno biti lakše nego ostalima. 

Zadnje vijesti

Nogometaši Omladinca iz Gornje Vrbe lako sa Slobodnicom

Počela „Oluja“- najsjajnija vojna operacija u Hrvatskoj

64-godišnjak bacio čašu prema 62-godišnjaku pogodivši ga u glavu

FOTO GALERIJA

Kadeti Oriolika drugi, a juniori treći na Prvenstvu Hrvatske

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu

Vole je bikeri, pivoljupci, gurmani, vrijeme je da i vi otkrijete njezine ljepote

[FOTOGALERIJA] Vrpolje: novozaređeni svećenik fra Gabrijel Bošnjak proslavio svoju Mladu misu