Vježba je iz raja izašla

Saznajte što kažu polaznici Spartan treninga, kako su poboljšali svoje zdravstveno stanje i postali fit!

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.11.2021
Vježba je iz raja izašla


 U današnje doba teško je naći osobu koja će vam reći da ne razmišlja o zdravijoj prehrani i nekoj vrsti aktivnosti. Bombardirani sa svih strana, vrlo smo svjesni toga da je hrana koju jedemo sve manje kvalitetna i sve više umjetna. Osim što imamo sitna slova da nas na to podsjete, imamo i cijelu paleta popratnih ‘nuspojava’. Poput strelice na vagi koja s godinama pomalo ide prema gore, poput liste lijekova koja se stalno nadopunjava, poput bolova koji su sve učestaliji i prolaze pod normalno. Jer tako izgleda sjedilački način života - moramo raditi da bismo živjeli, a većina nas mora sjediti da bismo radili. Vrlo nezgodna kombinacija u svakom slučaju.

I definitivno je lakše naći alternativu jer je danas vježbanje moderno. In je ići u teretanu, in je imati ekipu za trčanje, in je biti dio girl-gang ekipe koja istražuje nove smjerove pilatesa, joge ili pole dance-a. Vježbanje nikad nije bilo dostupnije i to svakako trebamo pozdraviti. No svaka medalja ima dvije strane, a o ovoj ‘vježbačkoj’ vam ne govore previše. Tako da nećete čuti previše toga o ozljedama koje si tinejdžeri naprave jer idu u teretanu bez vodstva i bez znanja kako se pravilno izvode vježbe. Ponekad će vam se napomenuti kako od trčenja mogu stradati koljena, ali neće vas se u detalje obavijestiti kolika šteta se zapravo može napraviti. Kao i što vam neće svi reći da nije svejedno kojom vrstom tjelovježbe se bavite, nije sve za svakoga i nisu ciljevi svake vrste jednaki. Što to točno znači?

Ako ste u dobroj formi i savršenog zdravlja, zaista vam je svejedno čime ćete se baviti - dokle god ste aktivni i dokle god imate nekoga da vas uputi u pravilno izvođenje vježbi. Ali koliko nas je zapravo savršeno zdravo i u odličnoj formi? I odakle krenuti, u slučaju da ne odgovaramo savršenoj slici?

Za početak, prijateljski savjet je da se uputite na Koloniju u sada već dobro poznati centar Spartan  treninga koji vodi Tomislav Siser i njegov stručan tim. Osim što će vam ponuditi široku lepezu opcija i razine treninga od početničke do napredne, poznati su i po tome što su njihovi vjerni članovi i brodski bivši natjecatelji Života na vagi. Jer na Spartan treningu nećete dobiti samo brzopleti trening kroz koji prolazite dok ćaskate s kolegicom. Dobit ćete vodstvo kroz svaki korak treninga, pomoć uz prilagođavanju vašeg jelovnika i pratiti vaš napredak.

To potvrđuju i njihovi polaznici koji su u zaista kratkom roku postigli odlične rezultate. Ali ovaj puta ne govorimo o bikini linijama u instagram parametrima. Govorimo o ljudima koji su napravili jako puno za sebe tamo gdje im to najviše treba! Najponosniji među njima je četrdesetogodišnji Ivica Sočković, vozač autobusa, koji nakon samo 4 mjeseca s ponosom ističe da je učinio ono o čemu se nije ni nadao. Naime, Ivica kao osoba s problemom visokog tlaka, loše pokretljivosti i prekomjerne težine, uspio je prijeći sa 15mg terapije za tlak na samo 1.5 mg. Već to bi bilo sasvim dovoljno da nije uz to skinuo još i 10 kg te u potpunosti riješio lošu pokretljivost. 

Ivica nije jedini. Tanja Kovačević, koja sjedi osam sati dnevno i ima probleme sa skoliozom, oduševljeno izjavljuje: ‘Izuzetno sam zadovoljna o učinku treninga na moje tijelo, bolovi su nestali, osjećam se fenomenalno. Treninzi su raznoliki, temperamentni, treneri nas motiviraju i korigiraju vježbače. Najbitnije mi je moje znatno poboljšano zdravsteno stanje.’ S njom se slažu i ostali polaznici svih dobnih skupina - od odvjetnika i raznih uredskih zaposlenika koje muči dugotrajno sjedenje, do frizera i njegovatelja koji stoje dugo na nogama i rade fizički zahtjevne poslove. 

I to je tradicija koja se njeguje već neko vrijeme na Spartan treninzima - sveukupna briga za svakog polaznika pojedinačno. Gdje ne dolazite platiti članarinu i odskakati rutu koja podsjeća na rad na traci. Svaki trening je drugačiji i svaki od vas traži najviše. Kako biste i vi zauzvrat dobili točno to - najviše za sebe. 

Da zaključimo izjavom Marije Jovanović, frizerke s dugim profesionalnim stažem, bolovima u lumbalnom dijelu kralježnice i uklještenjem živca: ‘Preporučujem svima, prvobitno radi zdravlja i odlične „društvene“ atmosfere i pozitivne vibre.’ Jer već i vrapci na grani znaju da jednom kad postanu Spartanci, ljudi teško odustaju od tog načina života. Što je to tako dobro u njemu, najbolje da saznate na njihovoj facebook stranici ili samo nazovite za više informacija. Učinite nešto dobro za sebe, neće vam biti žao. 

UPISI i informacije:

E-mail: udrugakolos.sb@gmail.com

Mob: 095/859-9359

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCVklt9rXfKURxuglclNyDkg/videos 

Facebook: https://web.facebook.com/spartantomislavsiser/

Zadnje vijesti

Dvije žene pale sa bicikala i teško se ozlijedile

Svečano obilježeno 30. godina Udruge Dragovoljaca i Veterana Domovinskog rata Brodsko-posavske županije

Izbila „Balvan-revolucija“ u Hrvatskoj

FOTO GALERIJA

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“