Više školaraca na nastavi, ali otvaranje teretana pod upitnikom

Na području Brodsko-posavske županije, po podacima županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, u zadnja 24 sata na području ove županije registrirano je 10 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 te, vjerojatno, još 1 pozitivan nalaz potvrđen brzim AG testom.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 25.01.2021
Više školaraca na nastavi, ali otvaranje teretana pod upitnikom


 Trenutna 7-dnevna incidencija(broj zaraženih osoba na 100.000 stanovnika) u brodsko-posavskoj županiji je 125, trenutna 14-dnevna incidencija je 261. U zadnja 24 sata nije bilo preminulih osoba od Covida 19.

I ovi, današnji, podaci upućuju na možebitnu potrebu da se Nacionalni stožer u borbi  protiv korona virusa oglasi i udovolji nekim gospodarskim aktivnostima da ne propadnu i doslovce. Trpjeli su i snalazili ali i vjerovali da postoji svijetlo na kraji tunela, je li to, uz ostalo, i najnovija izjava ministra Beroša.

-Analizirali smo situaciju i u Hrvatskoj i Europi, pojedinim županijama. Naše stanje je trenutno iznimno zadovoljavajuće, možemo razmišljati o nekoj relaksaciji mjera, za razliku od nekih drugih država. Stavili smo mjere u širi kontekst, pogotovo ekonomski. Mjere istječu 31.1., svi resori dobili su zadatke, pojavile su se neke nove varijante virusa pa i to moramo uzeti u obzir. Razmišljali smo da sportske aktivnosti stavimo u prvi plan što se popuštanja mjera tiče. Netko zagovara  teretane, no i otvaranje teretana bit će tema za razgovor, odgovor će biti do sredine tjedna. Jedan od zadataka je i rješenje povratka djece u škole od 5. do 8.razreda , nastava online nije adekvatna, kazao je, uz ostalo, za 24sata, ministar Beroš.

E, sad, hoće li se uz, sada prazne, školske učionice otvoriti i pokrenuti i neke blokirane gospodarske aktivnosti, valja pričekati koji dan, do presice Nacionalnog stožera. 

Zadnje vijesti

Pas ugrizao ženu

18-godišnjak provalio u kuću dok su vlasnici bili izvan Hrvatske

Pokušali prijeći granicu s krivotvorenim PCR testovima

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“

S radom počeo dislocirani centar "Kuće sretnih ciglica" u Novoj Gradiški