Više od stotinu ugostiteljskih objekata iz 11 županija sudjeluje u Danima Okusa hrvatske tradicije

U hotelu Dunav u Iloku, u petak 25.9.2020. g. održana je 11. sjednice Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije kojoj je domaćin bila TZ Vukovarsko-srijemske županije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.09.2020
Više od stotinu ugostiteljskih objekata iz 11 županija sudjeluje u Danima Okusa hrvatske tradicije


 U radu sjednice sudjelovali su direktori  županijskih turističkih zajednica koji sudjeluju u ovoj najvećoj projektnoj suradnji u hrvatskom turističkom sustavu.

Glavna tema sastanka bio je dogovor o organizaciji Dana Okusa hrvatske tradicije, nacionalne gastronomske manifestacije  kojoj je cilj promocija hrvatskih tradicijskih jela i ugostiteljskih objekata nosilaca standarda Okusi tradicije koji ta jela nude. Kako je istaknuto, uvažavajući sve epidemiološke mjere u objektima, manifestacija ide dalje i njezino ovogodišnje  drugo izdanje održati će se u periodu od 20.-30.11.2020, a obuhvatiti će 11 hrvatskih županija  s više od stotinu ugostiteljskih objekata.

Dogovoreno je da će ponuda restorana za tu prigodu  sadržavati najmanje dva različita menija oblikovana od lokalnih tradicijskih jela i namirnica, a gostima  će se nuditi u tri cjenovne grupe: 75,00 kn; 95,00 kn, odnosno 125,00 kn.

Uz to, tijekom sastanka razgovaralo se o tijeku izrade prvog nacionalnog kataloga objekata nosioca standard Okusi hrvatske tradicije koji bi trebao biti predstavljen početkom studenoga, dok će prije toga na društvenim mrežama krenuti kampanja popularizacije lokalnih tradicijskih jela pod nazivom Svaki tjedan, tradicijski recept jedan.

Boravak u Vukovarsko-srijemskoj županiji, domaćin sastanka, i ujedno predsjednica savjeta, Rujana Bušić Srpak iskoristila je da goste upozna s bogatstvom i raznolikošću eno gastro ponude ovoga kraja.

Zadnje vijesti

59 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, jedna osoba preminula

Započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Prvi domaći poraz rukometašica Brod

FOTO GALERIJA

Započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Nakon dvjesto dana izolacije - pjesma i molitva u dvorištu Doma za starije

Konstituiran Senat Sveučilišta u Slavonskom Brodu

U Slavonskom Brodu kampanja “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“

Dani Erasmusa obilježeni u Ekonomsko-birotehničkoj školi