Više od 900 milijuna kuna za razvojne projekte u Brodsko-posavskoj županiji

Više od 900 milijuna kuna za razvojne projekte u Brodsko-posavskoj županiji, 2018. godina u znaku brojnih ulaganja u poduzetništvo i projekte energetske obnove!

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 28.12.2018


 U Brodsko posavskoj županiji u protekle dvije godine realizirano je projekata u ukupnoj vrijednosti većoj od 900 milijuna kuna, što iz EU što iz nacionalnih razvojnih fondova. I po tome je ova županija u komparaciji s ostalim – u zlatnoj sredini. Niz novih projektnih natječaja i za 2019. godinu najavljuju iz ministarstva regionanog razvoja.

Godinu na izmaku pamtit ćemo po nizu novih projekata u svim segmentima društvenog i javnog djelovanja na području Brodsko posavske županijie: od zdravstva i socijalne skrbe, do poljoprivrede i poduzetništva i ulaganja u obnove školskih objekata. Iz ministarstva EU fondova i regionalnog razvoja i za 2019. najavljuju niz novih natječaja. Očekuje se dugo najavljivani natječaj i za razvoj širokopojasng interenta u takzovanim bijelim područjima, odnosno tamo gdje operateri nemaju komerijcalnog interesa za ulaganje. Nastavlja se i nastavak provedbe projekta Slavonija, no važno je istanuti kako Hrvatsku očekuje i nova europska financijska perspektiva, zasnivana na iznimno povoljnim kreditnim programima za poduzetnike.

Pa se u 2019.  očekuju puno za razvoj poduzetnštva, naročito stoga što sliedi i izmjena Operativnog programa, prema kojemu će neiskorištena sredstva biti moguće preusmjeriti u resurse većeg potencijala korištenja – a to je prije svega poduzetništvo i energetska obnova javnih i privantih objekata.

Zadnje vijesti

Marsonia do prve gostujuće pobjede u Pleternici nakon preokreta

42 novooboljelih osoba od Covid-19 u protekla 24 sata

Donosimo raspored cijepljenja za idući tjedan

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni