Više od 80 jahača iz cijele Slavonije na Pokladnom jahanju u Sikirevcima, jednom od najstarijih u Slavoniji

I ovoga vikenda diljem Slavonije nastavljena su tradicijska pokladna jahanja.Pa tako i u Sikirevcima, gdje je 25. pokladno jahanje organizirala sikirevačka konjogojska udruga...

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 05.02.2018


 Više od 80 jahača iz cijele Slavonije došlo je u Sikirevce na 25. Pokladno jahanj - jedno od najstarijih u Brodsko-posavskoj županiji. Sikirevčani okupljeni u svoju konjogojsku udrugu žele očuvati tradiciju prema običajima koji sežu još u doba Vojne krajine, kad su graničari na konjima čuvali granicu na Savi od Turaka. I u tim nastojanjima imaju i podršku od lokalne zajednice.

Sikirevčani su se i ove godine pokazali kao sjajni domaćini. Na čak osam postaja prostrli su bogatu slavonsku trpezu i domaćim specijalitetima, vinom i rakijom, počastili konjanike i brojne goste. Danas se mogu pohvaliti s puno konja u svojim štalama. I dobro je, kažu, što i mlađe generacije nastavljaju tradiciju svojih predaka, okupljeni u vlastitu konjogojsku udrugu. Još da je i više poticaja od države, kažu konjogojci, bilo bi im puno lakše, ali - ljubav prema konjima za njih nema cijenu.

Zadnje vijesti

“Ni ove godine ne dvoji, za brodsko rodilište izdvoji!”

Uspješan niz nogometaša Oriolika i dalje traje

Prošli tjedan 26 prometnih nesreća, poginule dvije osobe

FOTO GALERIJA

Srce za Vukovar, da se ne zaboravi!

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Krešimir Šimić predstavio dokumentarac "Smije li ratnik plakati" na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Otvoren Lovački muzej u Slavonskom Brodu, prvi u Slavoniji!

Lovci darivali garčinskog župnika